lördag 27 april 2013

Viltspår, lydnad och agility

Idag har vi tränat en hel del :) Både viltspår, lydnad och lite agility. 


På morgonen var jag ute i spårskogen och la ett spår. Det blev 700 m med tre vinklar och med mångsidig terräng. Liggtiden blev 6 timmar, vilket är längsta liggtiden på länge. 

När vi på eftermiddagens begav oss dit gick det verkligen toppen. Upptaget gick bra. Han började fint och spårade självständigt hela vägen. Ett ställe slarvade han vid men återfann spåret och fortsatte. Han var koncentrerad på sitt och jobbade på bra. 
Han blev stolt och glad när han fick klöven, som alltid ;) Han är så himla duktig! Min fina lilla viltspårs vovve <3


Senare på kvällen tränade vi lydnad och lite agility. Vad det gäller lydnaden tränade vi mest på fokus och kontakt från utgångspositionen till ett gående. Som vi ska träna mycket på nu framöver.
Men det gick faktiskt toppen! Han höll kontakten, men med viss osäkerhet, och höll sig i bra position.
Vi tränade inkallning och fick till snygga ingångar :) Vi började och avslutade med platsliggning. Det gick bra det med!

Eftersom det nu är ett tag sedan vi tränade agility så tänkte jag bara att vi skulle köra igenom lite av det vanliga med enbart ett hinder.
Jag skickade honom och sedan med sväng precis efter landningen. Han var super duktig! Vi använde boll som belöning och därför var attityden verkligen på topp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar