tisdag 30 december 2014

Det här med nyår...

Det här med nyår och fyrverkerier och smällare är rentav hemskt och totalt onödigt. Förstår inte vitsen med att ställa till med sådant kaos och sådant hemskt liv och allt pangande. Visst att folk vill fira in ett nytt år.. Men det kan man väl göra ändå? Utan en massa extremt högt låtande smällar?
Ja.. Jag tycker i vilket fall att det är totalt onödigt. Speciellt att fyrverkerierna breds ut på en väldigt lång period, även om det är något mer koncentrerat runt tolvslaget på nyårsafton. Jag tycker så synd om de djur som måste stå ut med det och speciellt de djur som är helt livrädda på grund av att det hänt något med smällare eller enbart för att det är en sådan skräckupplevelse för dem. 

Jag har ingen aning om hur Charlie kommer att reagera i år. Förra året var han ganska rädd just vid tolvslaget, men det var inte någon större fara. Och annars reagerar han inte alls.

Han blev skrämd i lördags när vi skulle ta tåget hem till Nyköping då några idioter smällde raketer precis intill tågspåret. Han blev så fruktansvärt rädd att han inte visste vad han skulle ta sig till, svansen mellan benen, starkt uttryck om att vilja försvinna och han riktigt kröp på marken med huvudet så lågt att hakan var i backen. Han skakade hela tågresan in till centralen. Sedan började han bli sig själv något, men han var fortfarande stirrig och orolig. Så himla hemskt att jag inte finner ord. Så onödigt. Blir så himla förbannad. Hur kan man göra så?!
Om min hund är skadad för resten av sitt liv på grund av det här så finns det INGENTING jag kan göra åt saken, mer än de åtgärder som finns i form av lugnande och liknande. Jag har ingen aning om hur han reagerar på smällar eller höga ljud och jag vet inte hur han reagerar på skott efter den här händelsen.
Jag hoppas att det inte blir något och jag hoppas att det går bra imorgon. Eftersom att vi bor ute på landet och de flesta har hund och djur så bör inte heller grannarna föra oväsen med raketer och smällare. Jag hoppas inte det. 


1 kommentar:

  1. fyy vad hemskt med tåg händelsen, förstår verkligen inte vad de tänkte på. Hoppas han inte kommer få någon trauma av det!

    SvaraRadera