fredag 2 januari 2015

Årets första viltspår

Imorse var jag ute och la ett spår till Charlie, årets första spår! ;) Snön har smält bort nu under de senaste dagarna och Charlie har inte spårat sen den 18 oktober. Så jag tänkte att det kunde få vara kul för honom att komma ut i spårskogen igen och få jobba lite! 
Jag hann inte med att få till en så lång liggtid då jag ville hinna gå innan det blir mörkt + att det inte kunde ligga över natten då vi ska åka till Stockholm imorgon på förmiddagen. Så det fick bli ett färskt spår idag. Men det kan ju vara bra med variation av varma och kalla spår så att man inte bara kör samma hela tiden, tror i vilket fall jag!

Dagens spår
- Liggtid: ca 4 timmar
- Längd: 570 m
- Vinklar och tre bloduppehåll på 20 m, 25 m och 15 m.
- Tillägg: Extremt blåsigt (stor spridning av spåret) och mycket viltstörning.
- Spårtid: 15 min


Det märktes verkligen på honom att det var ett tag sedan och han var väldigt taggad och alldeles överlycklig när sele + lina åkte fram och han förstod att vi skulle ut och spåra. Fast han hade redan anat det tidigare då han såg mig när jag var påväg ut för att lägga spåret ;)
I rutan tog han upp spåret på en gång och började jobba med detsamma. Han fixade hela spåret alldeles perfekt och de gånger då han seglade iväg en bit var enbart på de platser där det var stor spridning, men han behövde aldrig stöd från mig utan han grejjade det hela själv. Det enda jag gjorde var att berömma honom stup i kvarten eftersom att han var så satans duktig! x) 
Vid spårslutet snurrade han runt lite innan han fann klöven, det var bara för att han hittade gammalt bajs från nånting som han tyckte var extremt gott..usch! Men vid spårslut så fick han även en korv som jag hade med i fickan, eftersom att jag ska börja med att belöna honom extra mycket så att han har mycket att se framemot när han funnit klöven och har jobbat igenom hela spåret!

Vi invigde dessutom nya spårlinan idag eftersom att den kom med posten i tisdags, den är SUPER! Jag gillar den massor! Så nu är det bara att fetta in den och smörja ordentligt så ska den nog bli supermjuk och bra, fast den är redan helt okej mjuk, men den ska nog kunna bli ännu bättre! :)
Gillar att han kan vara sådär nära klöven utan att hitta den.. Knaskillen!
Men så hittar han den till slut!
Korv...
...och så klöven ;)
SKYNDA DIG NUDÅ MATTE DET ÄR MIN KLÖV OCH JAG ÄR JÄTTESUGEN!!!!!!! //Charlie
Tackar.. //Charlie
2 kommentarer: