torsdag 1 januari 2015

Årsresumé för 2014


Delar upp året i kvartal i min årsresumé för året som gått. Blir att jag skriver det nu första dagen på det nya året då jag inte har haft tid och ork att ta tag i det. Men nu ska jag ta och sätta mig och tänka tillbaka på hur mitt och Charlies år har varit, och dessutom leta fram en massa härliga bilder som betyder mycket för mig. Det har hänt mycket i år, och jag är så stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans och vad vi har gjort. Även om allt inte har gått så bra alltjämt, men det är så det är! Det är bara att ta nya tag och kämpa vidare, det är så man lyckas! 

Kvartal 1
Jag började sista terminen i nian och grundskolan led mot sitt slut. Extremt mycket plugg och nationella prov som sakta men säkert börja komma igång och som sedan blev som en stor explosion med hur mycket prov som helst. Inte en lugn stund i skolan eller hemma eftersom att 
det var pluggkvällar som gällde. 


Charlie fick följa med på skidresa för första gången. Upp till Vemdalen åkte vi då. En vecka med massvis av snö fick vi, och riktigt kallt var det. Charlie tyckte att det var hur kul som helst att busa runt i snön och komma iväg och se lite annat ett tag. Han skötte sig exemplariskt!Men jag kämpade på och försökte hinna med så mycket som det bara gick. Charlie och jag tränade lite lydnad och mycket skvaller under våra promenader. Jag kämpade mycket med kontaktträningen med honom och jag tycker att det verkligen gav resultat.


Tränade mycket på helgerna gjorde vi!
En helg hos Mickis & Zacko hann vi med i februari. Massvis av träning och bus blev det!
Träning i hundhallen i Haninge i slutet av februari. Underbart träningsminne
från just den gången. Koncentrationen var på topp!
1:a mars gick vi årets första viltspår. GLADA vad bara förnamnet på oss båda då! 
Kvartal 2Många härliga träningshelger på landet och hos mamma blev det. Lydnaden gick bättre än någonsin och kontakten satt. Träningslusten var på topp hos oss båda och vi hade så himla kul. Satan vad han var fin han var, blev nästan tårögd under träningarna för att jag var så chockad och glad över hur bra det gick för oss!

Viltspårandet gick kanon. Många helger med viltspår och det gick bara framåt för oss. Viltspårskungen regerade!

Grabbisarna hade buskul på promenaderna hos mamma som alltid! 
Bästaste vännen i hela världen!
Härliga kvällar på helgerna vid Gälkhyttedammen när det började närma sig sommarlov.
Charlie älskar att sitta och titta ut över vattnet där. 
29 maj gick vi vårat andra öppenklass spår och Charlie fick ett första pris! 
Tusen tips och saker att träna på var det efter den gången då det inte riktigt kändes så bra.
Men eftersom att det blev ett första pris så var han grymt duktig. Det var jag som förare som behövde ändra på sig lite ;)


Bästa Mickis och Zacko var med oss en långhelg hos mamma och vi hade superkul med
mycket viltspår och bus och skratt!
Sen blev det....... SOMMARLOOOV! 

Kvartal 3


Njöt av sommarlovet för fulla muggar gjorde vi. Tog det riktigt lugnt i början och bara hade lov och slapp skola!
Sen jobbade jag några dagar under en period i juli på hundpensionat som drivs av samma företag som driver det dagis som Charlie har varit på - Changdobels! Superkul med alla underbara hundar!

Och så var vi på Blidö en hel del också. Härliga sommardagar och sommarkvällar med sol. Men lite väl varmt var det allt..!Mickis och Zacko hängde med några dagar till Blidö också, vi hade det toppen!
I början av augusti gick vi första viltspåret ända sedan vi gick spårprovet innan sommaren. Jag ville undvika spårträning i värmen och även annan träning så mycket som möjligt faktiskt. För jag vet hur dåligt det går för honom i värmen, han får det himla jobbigt. Så vi fick helt enkelt vänta. Men det spåret gick inget vidare och jag tror att värmen störde honom en hel del även då. Men det kändes inte riktigt rätt och han var inte så som han alltid brukar vara i spåren.

Så vi började då med korta motivationsspår med kort liggtid och som inte var så långa. Där spred jag ut massa annat gottis i spåret som han fick äta upp och nosa fram och med inte enbart klöv vid spårslut, utan även leverpastej och liknande. 

Lycklig kille i skogen! För där satt den. Glädjen var tillbaka! Charlie var viltspårskung igen och han var överlycklig!
En del rally tränade vi också de kvällar som det inte var så varmt. Han var superdupermega duktig de flesta träningarna men vissa kvällar hade han ingen lust för fem öre och då la han bara av, envisa terriern.. Men jag kämpade med att få upp glädjen även där!

Jag anmälde mig efter mycket om och men till inofficiell rallytävling på KM med SWTK. En urhärlig dag blev det. Det gick över förväntan, Charlie var underbar den dagen även fast han var mer ofokuserad än han brukar vara och vi fick ihop 77 poäng och kom på delad andra placering! STOLT MATTE!!!
Och eftersom att det var våran första tävling någonsin, så kan jag inte vara mer än superglad över hur det gick även om det inte kändes kanonbra. Det är ju sällan det känns riktigt bra första gången man gör någonting. Jag är så glad över att vi gjorde det! 12 september.. Charlie fyllde hela 3 år!
Nya kompisar har vi fått också, bästa Linn och Scott! Charlie och Scott är superkompisar! Vi kommer så småningom även börja träna tillsammans och nu har vi i vilket fall lärt känna varandra ordentligt och vi har hur kul som helst tillsammans med våra fina grabbar!

Efter den inofficiella rallytävlingen så anmälde jag oss till en officiell tävling på Hölö-Mörkö BK. Det gick käpprätt åt.......... ;) Glad som bara den var han men matte fanns inte eftersom att det luktade så otroooligt gott i vinden. Aldrig någonsin har det luktat så gott sa han då ;)
Och träningslusten försvann hos min bästa kille (och hos mig) så vi har tagit en totalpaus från rallyn och lydnaden ett tag och ska köra igång sakta men säkert igen snart och börja om från början. Glädjen och kontakten ska vi hitta igen!


Och som ni redan vet så blev Charlie Svenska Viltspårchampion på SWTK's KM i viltspår i slutet av september, och vi kom dessutom på 5:e plats, eftersom att det nu säkert är hundrade gången jag säger det! Men det var den bästa dagen i mitt liv och jag kan inte förklara i ord hur stolt jag är. Glömmer aldrig den dagen. Lyckan var enorm. 

Kvartal 4
Eftersom att jag började gymnasiet efter sommarlovet (även en del under kvartal 3 alltså) så blev det en hel del plugg nu under slutat av terminen. Jag går på världens härligaste skola och har det hur bra som helst. Realgymnasiet i Nyköping, inriktning Djurvård. Men som sagt en hel del plugg har det blivit, men kul plugg för det mesta handlar om djur, och nu under de sista veckorna har jag läst hundgrupper och hundraser och då var det inte så mycket att plugga eftersom att jag som är hundtokig...hehe... fick min första rasbok 2005 och jag har sedan dess säkert kollat igenom den minst en miljard ggr och läst en hel del. Men riktigt kul har det varit! :)

Men vi har faktiskt hunnit med en del ändå. Så jag tar väl och berättar lite om det nu, äver fast det precis har tagits upp här på bloggen med tanke på att det precis varit kvartal 4.. ;)

Vi gick ett till öppenklass spår och det gick hur bra som helst! Han var KUNG, 1:a pris igen! Bra tips fick vi och nya idéer om hur jag ska lägga upp spårträningen framöver. Gud var jag har blodad tand för det här med viltspår, helt otroligt är det! Så glad över att jag har en hund som älskar det! Och vad jag vet så hamnade han dessutom på 6:e plats på Årets Wheaten - Viltspår! 


En härlig Wheatenpromenad var vi med på också! 
En Team-Tröja klickade vi hem! 
En total träningspaus har vi inte tagit utan vi var faktiskt och tränade i hundhallen i Haninge tillsammans med några andra en gång. Charlie var överlycklig, på tårna och hade typ inte en enda tass i backen. TOKIG var han och det var faktiskt riktigt kul och han var duktig men lite väl taggad så det blev inte så fint direkt. Men jag kände att huvudsaken var glädjen. Och den fanns där, minst sagt!

Vi har träffat Linn och Scott en hel del och gått många härliga promenader tillsammans och haft det toppen! 
Och så blev det ju operation av den där hemska knölen som det blev så knas med, dumma infektion och dumma fästing som från första början gjorde att det ens blev en liten knöl.
Men nu är det bra med det och vi lägger oss det bakom oss och jag hoppas att jag aldrig någonsin behöver lämna honom för operation igen och jag hoppas att han håller sig frisk livet ut. Nu var ju inte detta en så stor grej, men kul var det inte.

En toppen helg på Hundmässan hade jag. Fick träffa underbara wheatens och kerrysar och jag är mer kerry- och wheatenfrälst än någonsin. Jag ska ha en kerry så snart jag bara kan skaffa mig en till hund, så är det bara, det är ett av mina livsmål!Fina Suzy!
Charlie skulle gärna vilja vara monterhund för SWTK. Jag vet dock inte om han skulle bli så accepterad som det med tanke på öronen.. Men han älskar människor och han älskar att vara med och få göra nya saker. Charlie är en såpass trevlig individ att jag tror att han faktiskt skulle göra väldigt "bra reklam för rasen", men synd med öronen.. Annars hade jag kanske fått stå där med min bästa kille någon gång. Men kanske det är en omöjlighet ^^ Men vi hittar på annat vi istället!

Slutligen så vill jag bara tacka så mycket för år 2014! Tack alla ni som följer oss här på bloggen och tack ni som gjort det här året så värt att minnas. Jag vill även tacka Charlie för att han är så himla underbar och för att han alltid finns där för mig i vått och torrt. Det här året har varit ett underbart år med massa hund och jag kommer aldrig att glömma år 2014. 
Det är nu vi har tagit ett extra stort kliv framåt i vår resa tillsammans, Charlie och jag, och många fler stora kliv ska vi ta. Jag är så tacksam och glad över att just Charlie är min. Finns ingenting som jag älskar så mycket och som betyder så mycket för mig. Han är allt, min värld.

1 kommentar:

  1. Ohh vilka fina bilder! Det ser ut som om ni har haft ett bra år tillsammans, hoppas ni har det lika bra i 2015 :)

    SvaraRadera