lördag 31 januari 2015

Rallyträning

Idag var vi då som sagt iväg på rallyträning i två timmar på Nyköpings brukshundsklubb. Det var inte så många som var där, tror vi var totalt 6 st under den tiden. Det var riktigt bra och nyttigt för oss att vara med på en sådan här prova på träning eftersom att det här med störningar är riktigt jobbigt och svårt för oss. Så det är bara träning med mycket störningar som gäller för att det ska kunna gå bättre. 
Nu har ju inte vi knappt tränat på klubb och det är därför det blir en sån stor grej för Charlie när vi åker iväg såhär. Så nu är då tanken att vi ska försöka hinna med att träna minst en gång i veckan på klubben och verkligen satsa på att vi ska klara alla störningar som vi kan stöta på, så att vi klarar av tävlingsplan nu så småningom. 

Vi körde olika slingor med olika skyltar från nybörjarklassen. Charlie var ganska okoncentrerad och tyckte att det var jättejobbigt med allt runtomkring i början. Men det släppte, massa korv och beröm och lockade och så var han där med mig och jobbade på så fint. Jag är supernöjd och han var hur duktig som helst! 

Tipsen vi fick var ju då att vi ska störningsträna mycket och träna mycket omvänt lockande för att få till att han verkligen ligger kvar då han ska göra det, och att han inte reser sig direkt då han får godisen. Så småningom kan vi börja träna utan godis igen, vi får helt enkelt backa och jobba oss framåt igen. Så nu har vi massor av mål i träningen framöver och det känns superroligt! 


Klättra på matte och sitta på matte är jättekul hälsar Charlieknasen!
Några bilder på Linn & Scott!
Bästa grabbarna  
Charlie i sitt nya täcke från OBTRACK, ska fixa bättre bilder på det sen! 

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder! Charlie ser verkligen ut att njuta av att träna rally (:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jajjemän det gör han :)

      Radera