måndag 26 januari 2015

Skidtur + lite kvällsträning

Idag har jag varit ledig från skolan då vi skulle till klinik med en av våra hästar, lilla Embla. Charlie och Totte var då hemma med bonusfarmor. 
Väl hemma igen så begav oss jag och Charlie ut på en skidtur, och jag kan verkligen inte åka längdskidor; för jag har aldrig gjort det. Så det gick väl sisådär.. Men vi tog oss runt åkrarna iallafall, Charlie var lös och han sprang runt som en galning hit och dit. Jättekul hade han!
Bra att jag börjar träna på att åka längdskidor nu så att jag och Charlie kan bege oss ut med dragsele i skidspåren under nästa år, annars slår jag väl ihjäl mig halvt. Men det ska nog bli bra! 


Sötöra!
Rullning på g..
Benen åt alla håll och kanter!


Det där var KUUUUL!!! //Charlän
Och så den obligatoriska skakningen ;)Totalgalen!

Höbalar is the shit! //Charlän

Sen snodde han min stav också.. -.-

På kvällen hade vi först en mysig pysselstund på trimbordet, borstade och kammade igenom honom ordentligt och rakade öron och ryckte lite öronhår. Öronhårsryckningen var INTE kul tyckte Charlie, han gillar det inte alls. Men han får lov att försöka klara av det ändå, blir inge bra med hår i öronen.. 
Testade ett nytt spraybalsam idag, det som jag fick gratis på Hundmässan från VetriDerm. Det klibbade ihop pälsen rätt mycket tycker jag. Men nu efteråt så är pälsen jättefin, så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Men det var lite jobbigt att jobba med det i pälsen när jag kammade. Så vi håller oss nog till vårat K9 med keratin istället, det funkar mycket bättre!

Efter det körde vi ett klickerpass. Superkul hade vi, det var ett bra tag sedan nu då han inte haft någon lust med träning inne för fem öre. Men nu verkar det som att han har det, så det känns super.
Vi tränade först bara lite självbehärskning med godis med mycket fokus på kontakt. Slutade med att han sökte kontakt med mig på en gång då jag la en godis i mitt knä, och han höll kontakten med mig tills han fick ett varsågod och fick ta godisen. 
Sen började vi med att försöka klicka in "spinn" som ska bli snurra åt vänster. Då han redan kan snurra åt höger "runt". Vi kom en bit på det och han tyckte det var riktigt skojj med något nytt. 
Glad kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar