tisdag 17 februari 2015

Träning inomhus, Hundens Hus Norrköping

Idag åkte vi (jag och Charlie, mamma och min lillasyster och Linn och Scott) till Norrköping för att träna i Hundens Hus träningslokal som vi bokat i två timmar, mellan kl 11-13. Det hade vi sett framemot länge!
Det tog ett tag att hitta rätt eftersom att ingen av oss aldrig varit där förut, men till slut så gjorde vi det ändå och då började nästa lilla problem.. Hur tusan skulle vi förstå hur vi skulle komma in? Vi hade värsta beskrivningen som vi fått på mejl om hur det skulle gå till, men det var svårt att förstå det ändå. Till slut kom vi ändå in och då körde vi igång med byggandet av rallybana direkt. Det var typ kaos bland skyltarna, men det gick hyfsat smidigt!
Denna kluriga och roliga bana blev det!
Jag och Charlie fick lov att börja och det gick faktiskt riktigt bra! Jag började med att busa upp honom med lite kamp och bollkastning. Han blev genast väldigt taggad och hade en toppen attityd under hela banan. Fin kontakt, fin position (tycker jag), väldigt bra följsamhet och han hade en extremt fin bakbenskontroll i alla vänster svängar. Kändes otroligt bra!


Sen körde Linn och Scott, det är andra gången de kör rally och jag tycker att det såg jättefint ut. Scott har så himla fint fokus. Superduktiga!

Sen blev det att Linn körde lite på balansen med Scott och Charlän och jag trixade lite med pallen och bakbenskontrollen, roligt och klurigt! 

HuliganMathilda (ur fokus men ja.. hon gillade konerna!)

Jag och Charlie körde sen en gång till, men utan koppel och det gick finfint det med! Men han hade snäppet bättre fokus första gången än den här gången. Men jag är mer än nöjd, för han kämpade på så bra! En sak vi måste träna mer på är dock fronterna, de sitter inte riktigt och jag vill ha de helt raka. Men det ska vi nog lyckas med.Han störs inte av lillhuliganen iaf!
Sen fick Charlie vila en liten stund i sin bur, vi byggde en liten kort agilitybana som Linn ritat och planerat. Jag kan ju verkligen INGENTING om agility, men det är kul att köra lite ibland tycker jag. Så idag fick jag lära mig vad byten är, och vad framför- och bakombyten är för något.. Och så har jag kommit fram till att jag nog gillar framförbyten mest eftersom att man då verkligen har koll på hunden under bytet också, lättare så tycker jag. Så det var ju lite kul att jag vet sånt nu haha x)

Så först körde Linn och Scottis, tycker det såg riktigt bra ut! Scott verkligen älskar agility, det syns, och Linn också för den delen! :)


Sen körde vi lite också och Charlie tyckte det var hur kul som helst! Han hade sån fart in i tunneln då han trodde att den var rak och inte böjd, så han typ sprängde hela den.. Men det var kul att spränga tunnel tyckte han, trodde han var en bulldoser typ! Dessutom hoppade han så satans högt över de låga hindrena så jag höjde. Charlie är verkligen en riktig studsboll, han tyckte det kändes konstigt att hoppa lågt tror jag ;)"Whööt matte ska jag genom där?! Fattar inte riktigt nu alltsåå...." //Charlän


Han fick testa att köra balansen för första gången i sitt liv. Riktigt skoj tyckte han att det var!

Sedan blev det två skyltar från fortsättningsklassen i rallyn som vi inte kört förut, tänkte att det kunde vara kul. Skicka över hinder och snurr under gång. Det sitter ju inte riktigt än och ser säkert inte så bra eller rätt ut men vi hade kul i vilket fall!


Mathilda är nog blivande hundnörd haha x)
Tyvärr blev alla bilder på då vi tränade lite lydnad, och då hopp över hinder, alldeles suddiga för kameran gav upp hoppet om att leva där en liten stund. Men det gick kanon, super ingångar fick vi till!

Bästa killarna <3
Såhär trött är man efter tre dagars sleepover med sin bästis och massvis av bus och långa promenader
i kylan, och så träningen idag såklart! En utslagen hjälte. Världens bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar