lördag 18 april 2015

Klippkurs

Imorse klockan halv åtta packade vi in trimbord, en nybadad+nykammad Charlie, bur, kammar och borstar i bilen för att sedan rulla mot Bastmora för klippkurs för Lena Carlsson - Kennel Leciha's. 7 stycken kursdeltagare var vi och alla wheatens hade olika pälstyper och var i olika åldrar och kom ifrån olika uppfödare. Så det var en brokig skara. 

Charlie skötte sig exemplariskt idag. Han var samarbetsvillig och hur duktig som helst och häll sig lugn hela tiden och fann sig i att stå på trimbordet bland alla andra hundar. Jag lärde mig massor och är typ helt snurrig över allt man tagit in under dagen och även med tanke på att jag stått och klippt i ungefär 6 timmar. Men självklart har vi tagit en hel del pauser och ätit och lite så. 
Nu ska jag bara se till att komma ihåg hur tusan jag klippt och försöka göra en egen liten ritning över hur man klipper korrekt. För det kan ju vara bra att missas till nästa gång det är dags för saxen igen. 
Nya saxar måste jag köpa också; jag fick låna toppen saxar av Agneta, kennel Conor's, idag och de var verkligen hur bra som helst. Ska bara se till att ha råd med ett par också, inte billigt sånt där! x)

Foto: Agneta Lindström, Kennel Conor's
Foto: Agneta Lindström, Kennel Conor's

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar