torsdag 9 april 2015

Träning på Nyköpings BK

Idag åkte jag, Charlie, Linn & Scott till Nyköpings Brukshundklubb för agility- och rallyträning igen, det blev lite lydnad också. Totte fick lov att vara hemma idag då han och Charlie inte riktigt var superkompisar igår och Totte var så hyper och stressad. 

Vi började med att gå en promenad i skogen och sedan började vi med agilityn och då vi kom dit var det en del folk som var där och tränade uppe på appellplanen. Det var även en del rörelse på parkeringen, vilket gjorde att Charlie och jag skulle få en del störningar att klara av. 

Banan som det blev idag var med ganska mycket slalom i och vi tränar ju enbart för att det är kul och inte med något direkt mål (just nu) - så jag tänkte att vi fick lov att försöka oss på lite slalomträning också och det gick faktiskt riktigt bra! Jag hjälper honom massor i det hela men han förstår faktiskt sedan förut vad det hela går ut på. Så det var riktigt kul!
Han stack inte idag heller trots hundar runtomkring även om han var riktigt nära ibland, men jag lyckades avleda honom från det! Duktiga killen!Sedan blev det ett litet rallypass. Och idag var han otroligt ofokuserad igen, det märkte jag redan av nere vid agilityplanen. Så.... nej jag är inte supernöjd. MEN.... jag är ganska nöjd; och det för att även hur mycket jag än var tvungen att tjoa åt honom och gå där och låta och prata konstant i ett desperat försök om min hunds uppmärksamhet - så kände jag att just de små korta sekunderna då han faktiskt tittade på mig - de var guld värda. Jag blir så himla glad när han blir fokuserad då jag kämpar så att svetten rinner och att det typ bränns i mina tårfyllda ögon (för att jag känner mig värdelös för att min hund ignorerar mig totalt). 
Aldrig ska jag sluta kämpa och någon gång så hoppas jag att vi kan tala samma språk under träningar och att han vill vara med hela tiden. Och nu skiter jag ärligt talat totalt i hur det går på kommande tävlingar - vi ska ha roligt! Så får det gå som det går! 
Denna bana körde vi i vilket fall idag!Glad kille!
Lite bilder från då vi tränade hopp över hinder och lite platsliggning. Det var det enda i lydnadsväg som det blev för oss idag. Kände inte riktigt för att traggla fotgående när Charlies träningssug inte är på topp. Han var jätteduktig och han tyckte hopp var kul som alltid! Och platsen var nog helt ok den med tyckte han ;)


2 kommentarer:

 1. Vad kul att han betedde sig bra på agilityn :) Hade du honom lös på ett offentligt ställe? wow det är verkligen nåt jag vill uppnå med Zara men just nu går det inte så bra, jag skulle gärna maila dig och kanske du skulle kunna ge några tips åt oss? Gulliga bilder på Charlie <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var superhärligt! Jajjemän, det är inte lätt då han är riktigt svår att ha lös. Men vi lyckades just då och jag hade inte haft honom lös om jag kände att han ville sticka direkt. Det gäller liksom att se och läsa av hur han beter sig, annars säger han bara "gooodbye" och drar ;)
   Absolut vi kan prata lite så kanske jag kan ge dig tips. Är inte så bra på det men jag kämpar massor med Charlie med det. Så kanske jag kan ge några tips :) Mejla emmaochcharlie@gmail.com - så kan vi prata om det!
   Tack! :) <3

   Radera