onsdag 8 april 2015

Träning på Oxelösunds BK

Idag packade vi bilen full med rallyskyltar, bur, hundar och träningsgrejer och begav oss iväg till Oxelösunds Brukshundklubb för att träffa Linn & Scott och träna tillsammans! 

Vi började med att bygga rallybana och Totte och Charlie fick träna passivitet under tiden. Det gick riktigt kanonbra och Charlie var lugn som vanligt i sin bur trots andra hundar som gick runtomkring, likaså Totte (som inte var i bur). 
Den här banan fick det bli idag!


Charlie var seg. Väldigt väldigt seg och totalt omotiverad till att ens gå in på rallyplanen. Han hade ingen lust för fem öre. Han ville hellre nosa runt och göra som han tycker och tänker. Godis och leksak spelar liksom ingen roll och en glad matte skiter han fullkomligt i då också. 

Vi körde banan en gång till efter första gången och då gick det betydligt bättre och jag lyckades få honom med mig riktigt bra och han var glad! Dock kändes det ändå inte riktigt bra. Direkt utanför banan är han superglad och kan leka massor och kampa, men han är väldigt ofokuserad på mig hela tiden. Det är nog lite för mycket i hans huvud just nu (massvis av vilt överallt + lukter) och det gör att han har jättesvårt för ens ha minsta lilla koll på mig. Totte hade jättesvårt med att vara lugn idag och började gräva, äta jord och bete sig som en galen 'jag vet inte vad'. Så han var lite som en huligan under hela den tiden som Charlie och Scott tränade och han kunde INTE sitta i Charlies bur för då hade den gått sönder eftersom att han blev superstressad och fick panik. Men han hade superkul med lekträning och han hade en miljard gånger bättre fokus på mig än vad Charlie hade. Men det där med att träna med Totte just då gick inget vidare då han var uppe i det blå med hur mycket energi som helst och då fladdrar han typ bara runt!

Sedan gick vi vidare med hundarna och alla grejer ner till agilityplanen och började bygga upp en liten bana som Linn hade hittat i en bok som hon har. Vi tog även av skydden från balanshindren för att kunna träna lite med dem också. 

Den var stabil trots att den där bommen lossnade, jag lovar!
Toppenfokus hade han här!Charlie var superduper duktig med agilityn idag och vi hade superkul. Kunde inte ha gått så mycket bättre. Han var så taggad och glad och han stack inte en endaste gång och jag var inte ens orolig över att han skulle göra det, han hade inte en tanke på det - det syntes!

Även Totte fick ha lite skoj på planen och träna lite! Han var otroligt duktig och han tyckte det var toppen! Gladare hund får man leta efter! 

Bästa killarna! 


♥ ♥ 

Efter träningen åkte vi hem till mig och tillbringade eftermiddagen ute på tur med en av mina hästar och sedan en lång kvällspromenad längs med Sörmlandsleden vid Gälkhyttedammen - följt av filmmys sent in på kvällen/natten! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar