lördag 9 maj 2015

BPH-beskrivning

Idag hade vi BPH inplanerat på Nyköpings BK. Det var en del andra wheatens som var där och som också var anmälda till BPH idag, jag tror att det var totalt 7 st. 
Jag är ju så duktig också så jag passade på att bli dunderförkyld just till den här helgen, och jag har ändå redan varit hemma och hostat och nyst och haft ont i halsen sen i torsdags, så jag lever på hostmedicin, alvedon, ipren, nässpray och halstabletter just nu. Lite jobbigt var det allt att behöva gå upp tidigt och genomföra hela grejen, så nu är jag helt slut!
Hade jag inte varit så förkyld så hade jag velat stanna kvar och sett på fler BPH med de andra wheatenterrierna, men det var bäst att dra sig hem och försöka bli frisk, tyvärr..!

Vi var där så att vi kunde se hunden innan, ungefär kl 8 skulle den gå, och det var Charlies uppfödare Lotta och hennes Bruce som gick då! Riktigt kul att se och få vara med!
Efter det så var det vår tur, och Charlie var så himla glad i alla människor som var där. Mest för att kennelmamma och kennelpappa var där och skulle se på; det var ju superkul tyckte han!

Moment 1: Främmande person
Glad i främmande människor: 1
Trygg: 3

Jag tycker att det gick bra att gå runt raden med människor, han var glad, viftade på svansen och hoppade lite på vissa. Positivt om ni frågar mig i vilket fall - glad kille som han är!
Sedan skulle han bli hanterad av testledaren och gå en sväng med henne, det gick väl sisådär. Han hade mest nosen i backen hela tiden. Typiskt Charlie!


Moment 2: Föremålslek
Energisk: 2
Lekfull: 1

Han hade ingen lust att leka med egna leksaken alls idag, den som alltid brukar vara så rolig. Tror det främst berodde på att man inte får leka som man annars brukar göra; här var det att ha den som en orm i marken som gällde och jag kunde ju inte tagga upp honom med rösten som jag brukar göra. För nu skulle jag ju vara tyst!

Standardföremålet tyckte han suuupermycket om! Det var hur kul som helst tyckte han och han sprang och körde ärevarv med den. Lek med testledaren med standardföremålet var kul det med tyckte han. När hon släppte leksaken for han tillbaka till mig och satte sig vid vänstersidan. Jag tror att han var lite förvirrad över hela situationen och han visste inte riktigt vad han skulle göra. Var vi där och tränade eller vad sjutton gjorde vi? Det var den stora frågan!
Så satte han sig i en sne ingång likt inkallningen i lydnaden. Så ett litet tecken på att han är en lydnadskille fanns ju där ;)


Moment 3: Matintresse
Energisk: 2

Han tog de gottisar som var lätta att gå tag på och klurade ut den halvsvåra burken, den igenskruvade tog han tassen på lite bara. Sen fick jag hjälpa honom med den och då åt han glatt upp korven, såklart! Gott med korv ju!


Moment 4: Överraskning
Nyfiken: 2

Arg: 1
Trygg: 2

Här hade vi problem med att få upp huvudet på honom och vi fick gå om mot överraskningen flera gånger. Han hade nosen limmad i backen, så tredje gången gick det bra och då kunde vi komma fram rätt och han kunde få en reaktion på det hela utan att han var inne i sitt eget nosande och undersökande av marken.
Han skällde lite på gubben och tyckte väl inte direkt att han skulle behöva gå fram till den. Han var inte direkt rädd, inte så nyfiken heller för den delen. Tog kontakt med den gjorde han ganska snabbt när han förstod att det inte var något speciellt med den och han gick med mig rätt nära gubben utan att vilja därifrån då vi skulle promenera runt den två varv.


Moment 5: Skrammel
Nyfiken: 1
Trygg: 3

Här hade han en liten reaktion i början. Han kastade sig åt sidan lite eftersom att han blev lite överraskad. Han var inte ett dugg nyfiken på den, den var inget vidare intressant och inte läskig heller. Under promenerandet runt den så gick han som om det inte hade hänt någonting alls. 


Moment 6: Närmande person
Glad i främmande människor: 1
Arg: 1
Trygg: 3

Han reagerade inte alls i början utan han stod bara där och tyckte att livet var allmänt händelselöst just i den stunden. Sen när den närmande personen började komma lite närmare så började han tycka att den var lite småskum minsann! Då var det en del skällande och morrande, mest för att han ville visa sig lite tuff. 
Kontakt tog han själv och sen var det inget mer med det tyckte han. 
Full fart mot Marita, som var under de där mysko kläderna ;)
 Fick en filmsnutt på det momentet!


Moment 7: Underlag
Trygg: 4

Gick super, har inte så mycket att säga om det. Han bara gick, inte läskigt alls!


Moment 8: Skott
Energisk: 3
Positiv attityd: 3

Han hade ingen jättestor reaktion med skott under gång och heller inte med skott under stillastående. Han lyfte lite på huvudet och började gnälla. "Vart tusan är klöven då" tyckte han säkert! Skott = 50 m kvar till klöv, det vet varje viltspårstokig vovve! :)Över alla moment
Energisk: 3

Positiv attityd: 3

Övrigt
Ljudlig: 2
Arg: 0

Charlie reagerade så som jag trodde att han skulle reagera. Så det kändes bra! Fick höra av beskrivaren att han var en väldigt energisk, glad och busig kille som var väldigt glad på livet. Snackade en del gjorde han ju också och pep mellan aktiviteterna. Han vill ju alltid att det ska hända något, annars är det ju så tråkigt. Väldigt nosig tyckte hon att han var också; mycket nosen i backen. Jo tack... Det vet jag! Den sätter stopp för mycket den där nosen, tokkillen! 

Charlie var superglad över att få träffa en massa folk som vi känner, uppmärksamhet är någonting som han älskar! En toppen start på den här dagen; eftersom att Charlie fick vara precis som han själv ville på sin beskrivning, toppen tyckte han! Vilken toppenkille jag har som alltid är så glad! Sånt behöver man bli påmind om ibland :) 
Superglad kille över att träffa Lotta och Björn igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar