söndag 31 maj 2015

Dagens aktiviteter

Idag har jag och hundarna hunnit med en hel del, en massa skojj! På förmiddagen och en bit in efter lunch blev det mest fix med hästarna och under den tiden så har Charlie och Totte varit i hundgården och haft det mysigt på hundkojans tak. Där ligger dem alltid när de är i hundgården ;)

Sedan la jag ett kort personspår på en av åkrarna intill vår gård. 210 m långt blev det och jag kastade ut lite godis i spåret, likt så som personspåret uppe i Årsunda på Viltspårshelgen var. 
Charlie fick gå det först eftersom att han var den som var mest hyper och taggad. Han gick superbra, fint i vinklarna och fint alla sträckor. Små stopp blir det ju såklart med tanke på att han tar en och annan godis i spåret. Han tyckte det var superkul!
Totte fick gå direkt efter och han hade lite svårt att följa spåret. Han gick bra ibland och så glömde han bort sig lite då och då och kollade på mig istället. Men då jag tog ett eller två kliv framåt så började han igen. Jag försöker befästa kommandot spåra för honom och även berömma massor då han verkligen spårar. Då går det dessutom riktigt bra! 

Spåret!
Charlie vid upptag


Totte vid upptag
"Hallååe vad tusan vill du att jag ska göra?!" //Totte-bus!

Efter att vi spårat så blev det dessutom lite rally för Charlies del. Det gick kanon! Jag tog till vara på att han var just hyper och glad idag. Det är den känslan jag vill ha när vi tränar. Han gjorde allt med glädje och vi hade superkul båda två! Kan han inte alltid vara så?!!??! Åtminstone någon gång på klubben och när vi tävlar - det vore schysst av honom tycker jag! x) 

Sist men inte minst så blev det en cykeltur med Charlie till Gälkhyttedammen där han fick plaska lite och tugga goda pinnar. Alltid lika kul! 
Sen cyklade vi hem igen och då bytte jag hund och cyklade dit med Totte också. Han är lite läskig att cykla med då han helt plötsligt kan få för sig att han ska hoppa ner i diken och han är rätt stark.. Så det känns lite halvt livsfarligt när han bara helt plötsligt far iväg och man själv nästintill tappar balansen med cykeln. Som tur är så brukar jag kunna hålla mig kvar på vägen med cykeln och det brukar inte gå tokigt. Men man vet ju aldrig - någon gång går det väl inte lika bra. Idag var inte den gången i vilket fall! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar