fredag 8 maj 2015

Hur vi ska lägga upp träningen framöver

Nu har jag funderat väldigt mycket och väl över hur jag ska lägga upp träningen framöver. Vi har inte varit till klubben och tränat på länge nu, då jag haft en hel del att göra på helgerna - tävling, kurs och spårprov. Så det har helt enkelt blivit en liten paus från det.

Men nu när det gick så dåligt på rallytävlingen förut så har jag som sagt tänkt mycket över hur jag ska kunna lösa det här med motivation, kontakt och glädje. Och min tanke är faktiskt att inte träna så mycket rally med skyltar och banor, utan bara någon enstaka gång sådär, eller enbart på tävlingar. Jag vill få till kontakten och motivationen till att han alltid ska vilja ha kontakt med mig. 
Just nu så stänger han av det där med kontaktsökande när han ser rallyskyltar, det har liksom blivit som ett beteende - en grej som Charlie kopplar rallyskyltar och banor med. Det är alltså något som jag helt enkelt måste bryta. 

Jag har tänkt att vi ska träna mer med klicker, som jag av någon anledning inte gör så mycket. Men det ska det bli ändring på. Klickern ska med till klubben och den ska användas under träningar hemma mer också. Jag vet att han blir mer taggad då och motivationen till att vilja vara där jag är - den är enormt mycket större än om jag bara använder rösten med honom och berömmer. 
Så nu framöver ska jag tejpa igen munnen på mig själv under träningar, klicka då jag gillar vad han gör och ösa in en massa gottis i munnen på envisa terrierbusen, och dessutom ha en massa roliga leksaker! 

Tejpa igen munnen på mig själv vill jag göra för att Charlie ska slippa ha mig tjatande när vi tränar; för jag blir tyvärr lätt så att jag går där och pratar med honom hela tiden för att han ska hålla kontakt och det tycker han är rätt tråkigt och jobbigt, lite uttjatat helt enkelt. Så nu framöver ska jag ignorera då han inte har kontakt och då han gör saker jag inte tycker om och bara klicka och belöna då han har den där superkontakten som jag vill att han ska ha!
Det kan ta sin tid innan vi kommer någon vart men jag tror på det här. Vi ska minsann lyckas!

Men bara för att det gått så dåligt för oss på tävlingarna vi ställt upp på hittills så tänker jag inte avanmäla oss från de som jag har planerade fram till sommaren. Vi kör på, så får det gå som det går! Man blir flera erfarenheter rikare om inte annat! :)

2 kommentarer:

 1. Anonym21:19

  När är er nästa tävling i rallylydnad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 6 juni, Katrineholms BK :)

   Radera