onsdag 6 maj 2015

Ibland går det tokigt

Börjar inlägget med en förklarande bild, eftersom en bild ofta säger mer än tusen ord. Så ja.. Totte är väldigt seg, ynklig och ledsen just nu. Vad det beror på ska jag nu förklara.

Igår var en bra kväll. Jag hann med en cykeltur med Charlie och sedan en skogspromenad med båda grabbarna. Allt gick bra under promenaden och de var trevliga och lugna båda två. Och just när jag gick där med båda två i koppel och tänkte lite för mig själv; "gud vad bra det har gått med grabbisarna nu på senaste tiden, inget agg och de är bara såna superkompisar!"... Ja... Då hände det som jag inte alls räknat med och som jag inte alls var beredd på, eftersom det tar en halv mikrosekund ungefär.. De rök ihop. Och då menar jag verkligen RÖK IHOP!
Så där stod jag mitt i nerförsbacken på grusvägen till vår gård, med två vrålande och galna hundar som ingen av de tänkte ge sig. Jag fick tag i Charlies sele och försökte akta händer och armar från onödiga bett; fick sedan tag i Tottes sele med andra handen och försökte få dem att sluta med all den kraft jag hade i mina armar och skrek gjorde jag säkert också, det minns jag inte riktigt. Så till slut hade jag fått isär dem och kunde gå hem med dem och hålla de på varsin sida om mig, båda två spända som fiolsträngar och småmorrande.
Det var först när jag skulle öppnade dörren som jag såg att båda två såg ut som om de dödat någonting, blod ÖVERALLT. Fyy säger jag bara, det var inte roligt!

Det var in i duschen med dem en och en och försöka se hur såren såg ut. Charlie hade mest blod på sig i den stunden men Totte var den som såg och ser värst ut.

Charlie har enbart fått små hål på högra kinden (tre st) och några småhål vid höger mungipa. Småskramslor har han lite överallt men det är inga fler sår. Efter tvätt och rakning så ser det bra ut, han mår helt som vanligt och ingen direkt skada är skedd för hans del. 

Så har vi då Totte.. Han är ganska trasig om jag säger så. Bitmärken på frambenen, hål i underläppen på två ställen, tre hål vid halsen, småhål över nosryggen och stor reva på nosryggen där huden verkligen delat på sig rejält. 
Trots tvätt av såren så hade de vätskat under natten till idag så mamma fick åka in till vetten med honom på förmiddagen. 
Såhär ligger det till: 1,5 cm djupt hål i halsen - resten ser ok ut. Penicillin + metacam.
Charlie har verkligen fått in femettor på Totte. Är han möjligtvis en terrier? Terrierbeteende..? Ehhm... ja det kan man nog säga ;| Charlie bet värst och han var den som verkligen var "ALL IN" i bråket, han gav sig inte och han var snabb som en vessla. Han brukar vara så med Totte, inte med någon annan.

Så det är inget vidare just nu. Det här var en sådan onödig händelse. Och jag har tänkt det så många gånger; att om de fortsätter ryka ihop titt som tätt så kommer det någon gång gå illa, och värre än såhär får det inte gå. Vet inte hur jag ska lösa det framöver, de går och spänner på sig mot varandra konstant nu efter igår och det morras hit och dit. Hoppas det lägger sig och att de bara lägger av. Jag ska i vilket fall bli bättre på att bryta direkt under promenaderna om de börjar bråka då, för det är alltid då det brukar bli som värst. Terrorist-terriern himself idag:


 Och stackars Totteplutt:

4 kommentarer:

 1. Oj, vad jobbigt! Konstigt att det kom så plötsligt, dem som verkat gått så bra ihop... Aldrig tänkt mig Challe som en hund som gör utfall heller... Hoppas Totte kryar på sig! :)<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inge vidare alls! Jadå, det ska nog gå bra :) <3

   Radera
 2. Klart det går bra, både ville ju bara ha den goda lukten :)

  SvaraRadera