fredag 1 maj 2015

Valborgsmässoafton + nya selen

Igår var en bra Valborgsmässoafton, inte dag som egentligen skiljer sig så mycket från andra dagar enligt mig. För jag tycker inte riktigt att det är något speciellt med den dagen. Som tur är så är inga som brukar få för sig att smälla raketer och liknande häromkring, så det är ju en väldans tur det! 

I måndags beställde jag en sele till Charlie från Dogmania, en röd Zero DC Shorter i strl S. Den kom i brevlådan redan på onsdagen men då vi av någon skum anledning inte hämtade posten den dagen (vi glömde bort det!) så fick det bli att inviga den igår istället. 
Jag tycker att den är toppen. Märkte på en gång att det faktiskt är något speciellt med den.  Även om han ligger på något i selen och belastar den så låter han inte som om han får värsta andnöden, vilket det gör med ALLA andra selar vi har provat. Han trivs med den och han drar inte lika mycket. Jag tror att han tycker att den är väldigt skön och inte klämmer någonstans. Den stör inte armhålorna och frambenen på något vis och den är dessutom bredare just under magen, vilket ger ett jämnare tryck. En toppen sele, bästa vi har törs jag nog redan påstå!

Dock tror jag inte att en sådan sele skulle passa för Totte då han blir så himla stark och skulle dra iväg med en totalt. Han har numera oftast en Metizo Dezign sele som är Charlies gamla (som är för stor för Charlie). Den funkar toppen för honom med tanke på att man kan använda den främre koppelringen. 

Igår gick vi en ny runda som blev rättså lång. Det slutade med att vi hamnade på Sörmlandsleden som ledde till Gälkhyttedammen, där kunde Totte få ta sig ett dopp och Charlie fick plaska så mycket han ville också. Så roligt när man hittar nya och bra promenadvägar!

2 kommentarer:

  1. vad kul att selen sitter bra på! Fina bilder :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns toppen! :) Tack så mycket!!

      Radera