söndag 7 juni 2015

Nu är det snart inte roligt längre...

Nej usch... Det börjar faktiskt bli riktigt surt nu - det här med att det alltid ska gå så himla dåligt för oss. Inget vidare alls och det gör bara att jag inte riktigt ser ljuset i det här.

Trodde det vänt lite sen igår på tävlingen men idag gick det minst lika dåligt som det typ alltid brukar göra. Vi fick så himla mycket BRIS och NOS idag så det är faktiskt inte riktigt klokt.

En stor orsak till att han var totalt ur fokus var vinden. Det var inte så mycket nos i backen idag men mycket att han bara stannade upp mitt i moment och bara stod där och kollade in allt runtomkring eller nosade runt i luften. Väldigt väldigt tråkigt och jag kämpade massor och jag tror att jag glömde andas under hela banan för jag var andfådd som om jag sprungit ett helt maraton efteråt. 
Men men.. Då var vi tillbaks på ruta 0 igen! x) Vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt. Usch vad jag känner mig dålig. 

Fick även en fet avdragssumma för FYS (överdriven fysisk kontakt) bara för att han hoppade på mig då han blev glad vid ett tillfälle. En med fel övning (-10 poäng) för att han var över 90° sne i ett sättande. Det var för att han var så himla okoncentrerad och inte visste vad han höll på med riktigt. 

Totalt 15 minuspoäng i förarfel bara för att jag var tvungen att stanna upp i momenten. Men vad sjutton gör man när hunden stannar och bara står och är i sin egen värld. Vi försökte i vilket fall idag. Eller rättare sagt så gjorde jag det. Charlie hängde bara med och han gjorde precis som han själv tyckte och tänkte ;)

Vi fick 37 poäng idag, ingen disk idag heller dock. Kommentar "Bra kämpat matte". 

Banan!
Det gick dåligt redan vid start. Han var hur fin som helst i uppvärmningen och direkt då vi kom in på banan så stängde han av totalt. Det var nosen i backen direkt. Och det trots att jag samlade upp honom och vi gick in på banan från ett sättande och i fot till första skylten. Han skulle minsann lukta då tyckte han...

"Trååååkigt!" //Challe
"Holy shit matte kolla de hoppar där borta!!! Jag vill osså hoppa! Mästarklass ser mycket roligare ut!" 
"Det är en söt fluffboll där borta kollaaa" 
Sitt gå runt gick iaf ok när han väl satt sig ner! x)
Fint ställande fick vi till här, det kom inte med på bild dock!

Efter detta så gick det ändå dåligt hela bakåtstegen! Kaos blev det!
Fint långsamtgående trots fågeln där ;)
Tokkillen efteråt <3 

2 kommentarer:

 1. Anonym12:29

  var också i katrineholm i söndags, vi fick både vind och regn när vi gick in på banan =/

  men angående det där att hans tänger av när ni kommer in på banan. har du filmat er tävling någon gång? kan vara så att han känner att du blir lite "nu blir det allvar" när ni går över bandet. har haft samma problem och efter mycket om och men så är det jag som förare som ändrar mig när jag kliver över bandet, ven om jag inte är medveten om det.

  Träna på att gå över bandet och ha som tävling där någon bedömer er. skriv ut protokoll och kör massor med låtsas tävlingar. Helst med någon som ni inte brukar träna med som "domare"
  Tänk efter hur du gör på tävling, berömmer du honom något under banan? hur glad låter du i berömmet? går du mer stelt och allvarligt? går du i samma takt? kommer du ihåg att andas? =)

  det kommer bli bättre. Glöm bort allt gammalt och ta en tävling dr du går in och nästan dansar och sjunger för charlie ;)

  Oavsett hur bra eller dåligt Lukas gör ett moment så r det super viktigt för mig att fortsätta vara glad och peppande och berömma honom, så han fortsätter älska rallylydnad och för att vi ska ha kul på tävling. Detaljer kan jag träna på hemma =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har filmat och jag vet hur vi beter oss båda två under tävling. Känner min hund väldigt väl och han är väldigt utåtriktad och har svårt att hantera tävlingsmiljöer, det blir för mycket. Han blir svårmotiverad. Vi har fått beröm av domare, wheatenfolk och andra för hur jag jobbar med honom hela tiden under tävling och att jag kämpar massor. Så det är inte det som är problemet :) Känner inte mer allvar över tävlingar än vad jag gör vid träningar.
   Beter mig på samma vis och gör ingen stor grej av det - det ska vara kul! Fick faktiskt kommentar om att vi var ett glatt ekipage också, så att beröm kan jag säga att det finns det gott om här!

   Radera