torsdag 11 juni 2015

Självklart inleddes sommarlovet med hundträning!

Nu är det ääääntligen SOMMARLOV!!! Nu har jag gått ut ettan och det har varit ett extremt kul, lärorikt och kämpigt år. Det har verkligen gett mig massor och nu känner jag mig väldigt välförtjänt av det här lovet! Så himla skönt!

Vi åkte till Oxelösunds BK och tränade på kvällen tillsammans med Linn & Scott; bästa sättet att inleda lovet på! 
Vi hade en toppen kväll med både lydnad och agility. Vi hade inga direkta störningar under tiden vi var där då det inte var några fler än vi på klubben just då. Förutom gässen såklart, som verkar ha bosatt sig på en del av gräsplanen vid klubbstugan ;) 

Charlie hade en superkontakt idag och han var väldigt glad och taggad på att samarbeta och jobba tillsammans med mig. Vi tränade frittfölj, linförighet, hopp över hinder och lite inkallning. Tycker att allt gick toppen idag! 

Efter en liten stunds lydnadsträning gick vi mot agilityplanen och ställde fram en liten bana. Charlie var glad på även den sortens träning idag; vilket han alltid brukar vara! Hade väl mest fokus på att han ska ha fokus på vart jag skickar honom, lite på kontaktfälten vid balansen och A-hindret samt att han ska hoppa genom just däcket istället för på sidan av däcken vid det hindret. Gick kanonbra till slut och då slutade vi, så att vi slutade när det kändes just riktigt bra och att allt gick rätt till. 
Vi testade även på vippen för första gången och fick hjälp av Linn med det så att han inte skulle få en obehaglig upplevelse av det. Han klarade det galant!
Dock stack han lite halvt under träningen också. Det är som en kant av högt gräs runt planen med tanke på att den gränsar till en åker, och där vid kanten sprang han runt och studsade och funderade på om han kanske skulle ta sig ett rejs på åkern. Men som tur var skippade han det och kom tillbaka till mig. Väldigt bra att han valde mig framför det. Kändes toppen!

Kort sagt har vi alltså haft en bra träning idag. Vi kunde köra igenom lite basic saker och även testa på nytt. Jag är väldigt nöjd och glad med känslan som vi hade idag. Det känns som att han faktiskt har släppt en del på det där med att vara utåtriktad, i vilket fall just nu. Super!!!
Spanar in Linn och Scott!
2 kommentarer:

  1. Vad kul att höra att det går bra med träningen :) Fina bilder igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns toppen! Tack! :)

      Radera