fredag 26 juni 2015

Sörmlandsleden

Det är verkligen toppen att vi har en massa bra promenadstråk runtomkring där vi bor. Sörmlandsleden brukar vi ofta gå flera etapper på och stigarna är verkligen extremt härliga och bra! Det är heller inte enformiga tråkiga stigar utan det finns broar, plankor över diken och liknande som såklart även gör att hundarna får en väldigt varierande och rolig terräng när vi är ute. Det blir mycket "bergsklättring" och hopp över diken för dem!

Nu på senare tid har jag börjat ha Charlie lös mer. Det började med att jag glömde linan hemma en dag då vi begav oss ut i skogen och jag hade haft i tanke att både Charlie och Totte skulle få springa en hel del och inte bara gå i koppel - det får de ju inte ut så mycket av.. Så jag fick ta modet till och ha även Charlie helt lös. Det gick otroligt nog ganska bra och jag försökte lugna mig själv och faktiskt inse att han inte försvinner. Han håller sig likt Totte faktiskt runtomkring; även om han ibland kanske strosar iväg lite väl långt. Det är just det om det kommer någon eller om det kommer djur och man är nära vägar som jag inte kan ha honom lös med tanke på att han är så satans explosiv och bara sticker på någon nanosekund och då går det undan rejält.
Men nu har jag märkt att ju mer jag har honom lös och att jag dessutom skvallertränar vid dem tillfällena så går det faktiskt bara bättre och bättre. Han får gottis så fort han kommer och det gör att han kommer tillbaka till mig väldigt ofta och han håller faktiskt ögonen på mig och följer mig. Så jag tror att det börjar släppa lite nu; det där med att han stack det första han gjorde när kopplet knäpptes loss. Det var nog så att jag hade honom lös för lite och då blev det ju sådär JÄTTEKUL att vara lös tyckte han. Nu är det ju fortfarande jääättekul men det är inte så speciellt med det längre eftersom att det blir varje dag som han får vara lös i skogarna nu. Det var nog mest bara att matte skulle våga! 

Bilder från prommis längs med Sörmlandsleden igår:
Jaa.. Vad ska man säga..? Totte gillar lerpölar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar