fredag 26 juni 2015

Spår på kvällskvisten

Nu idag på kvällskvisten var jag ute och la ett personspår till grabbisarna på en av åkrarna (som dessutom är nyslagen). De har tagit det rätt lugnt idag och jag kände att det var lite jobb som behövdes för dem. Så det fick bli lite spårjobb! 310 m långt blev det och med en mycket kort liggtid. Likt sist så släppte jag godis här och var i spåret då jag la det. Jag la även en tennisboll mitt i spåret och och en leksak vid slutet. Tänkte att det blev en kul grej att testa och se om Charlie skulle bry sig om att han stötte på lite saker i spåret; det är ju tanken att han ska göra det så småningom i vilket fall.

Charlie fick lov att börja, han är alltid så himla taggad när han ska jobba så han står bara och skriker annars.. Knaskillen! 
Han for iväg i spåret med en gång och undan gick det! Han gick riktigt fint hela första sträckan, stack åt sidan vid ett tillfälle och ringade första vinkeln något. Men han gick riktigt kanon och tennisbollen markerade han på och även leksaken i slutet och den kunde vi till och med kampa med massor. Han tycker verkligen om den, helt ny är den dessutom så det är super! Inte lätt att hitta leksaker som Herr Leksakskräsen tycker är roliga! :)

Sedan var det Tottes tur. Han sprang runt som en tok i början och förstod inte riktigt vad han skulle göra. Men sedan fick även han fart och då var det nästan så att jag blev släpad efter. Han spårade precis som Charlie vid första vinkeln och ringade, vet dock att när man använder samma spår till flera hundar så spårar de ju inte enbart självaste personspåret utan såklart även lukter från hunden som gått innan. 
Andra sträckan vinglade han lite hit och dit men sista sträckan gick bättre. Han var något intresserad av annat och seglade iväg ibland. Han är dock väldigt svår att berömma för varje gång som jag berömmer när han jobbar så slutar han jobba ;) Sån är inte Charlie så det blir lite att tänka på och tänka om helt. Men det är bara kul! Totte fick boll i slutet och den uppskattades MYCKET! 
Spåret!Bollen!! :P
"Ska vi fortsätta eller??!" //Charlä
Tottes tur!
Race först ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar