lördag 6 juni 2015

Tjoho!!! Ingen disk idag inte!

Idag var vi iväg till Katrineholms BK och tävlade rally. Väldigt bra arrangerad tävling och något utöver det vanliga. Fin klubb med fin klubbstuga och bra små rastningsrundor för hundarna. 

När jag fick banskissen så tänkte jag mest på hur sjutton det skulle gå för oss.. Herregud vilken bana! Massor med kringelikrokar och slalom och spiral och mycket hit och dit. Men att det var spring redan vid skylt 1 gjorde att det blev en stor fördel för oss. Jag visste att det skulle bli lättare att komma igång med honom då. 

Efter banvandringen var det vår tur ganska snabbt, 2:an var struken och vi skulle starta som nr 3, så vi startade ju direkt efter nr 1 istället. Bra tycker jag! Ju tidigare desto mindre lukter!
Han hade varit sådär halvt loj som vanligt då vi värmde upp innan och jag vet inte hur mycket godis, i form av torkat oxhjärta, jag proppade i honom. Jättesmaskigt var det ju förstås och han var väldigt taggad och glad just då det var godis med i görningarna.
Väl inne på banan stängde han av vid start och ville checka av domaren och skribenten istället. Men så körde vi igång och då spring var med så kom vi igång lite bättre. Han nosade sig igenom alla slalomen och spiralerna (både med hög och låg nos), de är tråkiga tycker han.. Vi kom i vilket fall i mål till sist och jag kämpade med honom sådant att jag blev helt slut. Han var väldigt utåtriktad men det var trots allt ingen nos i backen (utom i dubbelslalom). Det är jag väldigt glad över. Det gick otroligt bra i jämförelse med vad det gjort andra gånger. 

Vårt kämpande idag räckte till hela 64 poäng!!! Alltså ingen disk! Jag är så himla glad att det inte blev en disk! x) Då känner man ju trots allt att detta på något vis är värt att kämpa för. Snart ska vi nog lyckas med att få ihop minst 70 poäng. Det hoppas jag på. 
Som pris fick vi två tuggpinnar; Challe blev jätteglad över det! ;)

Kommentar och helhetsintryck: "Matte kämpar på bra - glatt ekipage!" 


Banan! Mycket klurig och rolig!

Han hittade två människor som var väääldigt intressanta.. Varför han tyckte så, det vet jag faktiskt inte! :P

Inne på banan:


"Jag sitter faktiskt bättre här tycker jag!" //Envis Challe
Såhär var han vid hela målgången.. Allt utanför banan är extremt mycket
roligare än det inne på banan, om ni frågar Charlie ;)
Tre till vetevovvar var där och tävlade idag också! 2 i nybörjare och så Barbro och Kelly i mästare!

Imorgon ska vi till Katrineholm igen och tävla. Jag hoppas att det går bra då med, och snäppet bättre så att vi lyckas få ett kvalificerat resultat. Men det går som det går, vi ska ha kul och kämpa i vilket fall! :)

Jag fick lite tips av Barbro om hur vi kan komma framåt. Och det är att träna mycket med att varje sak som ska ske vid en skylt är det roligaste som finns i hela världen. Att göra så att han har en förväntan inför varje skylt. 
Så vi ska träna mycket på att bara just köra en skylt och sen belöna MASSOR! Göra precis vad som helst och bara ha jättekul. Då kommer han så småningom till slut tycka att skyltar och just rally är det bästa som finns, det är i vilket fall målet. Och en massa olika bra belöningar är toppen att ha. 
Sen även att när Charlie stannar så är det bra om jag bara fortsätter gå, att tänka framåt hela tiden. Då jag lutar mig bakåt/tittar bakåt eller ner på honom så är det lätt att de blir låsta i det läget och hamnar bakom. 
Så det ska jag tänka på. Väldigt bra tips och sånt som man själv inte tänker på. Såna här tips från andra är nyckeln till utveckling. Nu kan det bara gå bättre, och sämre såklart. ;) Men nu kör vi! Vi ska minsann lyckas!


4 kommentarer: