måndag 6 juli 2015

Änglavakt..

Min älskade Charlie har haft änglavakt på kvällen i lördags. Det var något av det värsta som jag har varit med om och nog har jag varit med om en del med djur och allt vad som nu kan hända..

Jag var ute och gick en sväng i skogen vid 22-tiden då det äntligen var svalt. Både Charlie och Totte var lösa och Charlie drog iväg vid ett tillfälle och så hörde jag honom skrika till. Jag var osäker på om det ens var Charlie för det lät så konstigt. Först trodde jag att det var ett djur som han hade hittat och gett sig på.. 
Jag sprang i vilket fall dit och fann honom runtstudsandes i ett dike och fick ta tag i honom och dra upp honom för att han skulle sluta hoppa runt och jaga vad det nu var som han hade hittat där. Såg genast att han blödde på tassen och såg direkt att han hade fått bett. Jag ringde mamma och hon kom och hämtade oss och sen ringde vi distriktsveterinären och fick sedan sätta oss i bilen och åka in. Ju mer jag kollade på bettet och på hur tänderna på djuret var satta så förstod jag att det var ett ormbett. Rädslan och oron var otroligt stor, få så hemskt det var med alla tankar som far upp. Ormbett liksom.. Ormbett är inte bra. 

Huggormsbiten hade han blivit för det ser så ut enligt veterinären. Det går tydligen att se skillnad på huggormsbett och snokbett då snokar har tänderna längre in i käken och de biter heller inte gärna.
Med tanke på att han varken var svullen eller det minsta påverkad så har ormen troligtvis inte lämnat ifrån sig gift vid bettet. Veterinären sa att Charlie haft änglavakt. Ormen hade lika gärna kunnat använda sitt gift och då hade vi behövt åka hela långa vägen till Stockholm för att han skulle kunna få serum.
Vi blev hemskickade utan behandling och råden var att han ska ta det lugnt och inte stressa upp sig och så måste han dricka massor i flera dagar, ifall att något skulle visa sig. Första natten blev en sömnlös natt för han skulle vattnas ofta och hållas koll på. 
Som tur är så har inga symtom visat sig än - alltså är det ingen fara! Det hade visat sig vid det här laget. Charlie mår bra och han slipper tratten nu för han har en strumpa på tassen istället. Såret ser fint ut och jag kollar det ofta. Jag hoppas att det läker fort nu så att vi kan börja gå promenader igen. 
Dock har jag blivit ännu mer rädd för ormar nu än jag varit tidigare så nu vet jag inte när jag vågar ha hundarna lösa igen.. Blir nog promenader på vägar i koppel ett tag framöver för jag vill då inte att någonting sånt här händer igen. Usch fy för dessa nedrans ormar!!!

Hos veterinären i lördags kväll/natt..
Min stackars krake. Matte kunde tyvärr inte stå upp för det blev svimvarning då...
Blöt handduk och tratt natten till söndagen.
Tråkigt att behöva ta det lugnt!
Strumpa + plastpåse i regnvädret idag!

2 kommentarer:

  1. Nä fy vad hemskt!
    Men ändå skönt att det gick så bra som gjorde. Förstår om du vill hålla dig på avstånd från ormar på ett tag.

    SvaraRadera
  2. Verkligen!! Usch ja, livrädd för sånt där nu! :(

    SvaraRadera