söndag 26 juli 2015

En helg med Emmy & Shelly

Den här helgen har Emmy & Shelly varit med oss ute på Blidö. Vi har hittat på en massa kul och tränat alla dagarna, pratat en massa hund och bara umgåtts! Kan inte bli så mycket bättre! :)

På fredagen tränade vi lite agility, lydnad och rally. Challeman var inte så sugen på att kampa med leksakerna den dagen och vi snurrade väl mest bara runt som tokar vid agilityhindren.. Matte är inte bra på det där alltså. Men men, övning ger väl färdighet! Charlie var ändå riktigt duktig och kämpade på! Han tycker att det är riktigt kul!
Jättefin kontakt hade han hela tiden då vi tragglade på lite med lydnaden, och fotgåendet kändes helt otroligt bra. Det här med svängar blir nästa steg så att vi kommer vidare någon gång. Men vi har kommit riktigt långt med det på bara några få veckor. Känns toppen! Och allt är tack vare att matte är flitigare med att använda klickern så att Challeman fattar lite också just vad det är matte vill ;) Att man inte kommit att tänka på det tidigare! Bättre sent än aldrig antar jag.Slalomen börjar han förstå sig på också!


Emmy & Shällan :)Och fronterna kämpar vi vidare med! :)

Massa bus och en liten prommis till stranden som finns i närheten blev det också under dagen. Dem går så bra ihop, Charlie och Shelly, så det är verkligen jättekul! Det blev en hel del roliga bilder, som vanligt! x) 
Vi la även ett spår till Charlie som skulle ligga till sig under natten till lördagen. 


Challe är ju snygg när han badar alltså... xD

Linslus!!Vi åkte lite båt på kvällen!
På lördagen vaknade vi ganska sent och då hade hundarna fått vila ut ordentligt under natten, som för övrigt var ganska kall men vi hade det ganska bra med sovsäckarna där i stugan. Efter frukost gick vi ut i spårskogen och la ett spår till Shelly. 
Senare på eftermiddagen gick vi ut i spårskogen igen och då fick Challeman gå sitt spår. 


Charlies spår
- Liggtid: 25 timmar
- Längd: 550 m
- Vinklar och två st bloduppehåll på 25 m och 25 m. 
 
- Spårtid: 18 min

Han klarade spåret galant. Han har ju fått sig en viltspårspaus nu ett tag så han tyckte verkligen att det var superkul att få jobba igen. Han höll sig till spåret hela tiden och avvek han så gick han sedan tillbaka i spåret direkt. Han började äta lite gräs mitt i spåret men det slutade han med då jag påminde honom om att vi faktiskt var ute och jobbade. Han gick i vilket fall jättefint! Matte är stolt! :)

Vi fick testa Emmys lina, riktigt bra! :)Shelly i och efter sitt spår!
Efter det så började det regna och det regnet höll i sig ända till natten och det fortsatte även under natten. Så vi höll oss inomhus och vilade. Det hade ingen av oss någonting emot. Så trötta som vi var! 

Så idag, söndag, så gick vi en ganska lång promenad efter frukost. Vi tog vägen genom skogen hem så att vi kunde passa på att träna lite sök. Superkul! Det var ett tag sen för oss båda! 
Vi passade även på att bli helt genomblöta om fötter och tassar då vi klev ner oss i vatten och diken. För min och Emmys del så var det ju inte direkt meningen, men hundarna plaskade glatt runt i smutsen! 


Och så sista bilderna, från söket:"SLÄPP DÅ!!! JAG SKA IVÄG NU JUU!!!"


Nu på fredag så ses vi igen för då drar vi, vetevovveligan, på Terrierklubbens ungdomsläger vid Öster Malma! Det blir spännande och roligt! Se hur allt kommer gå där - det blir en massa blandade aktiviteter från både allt med pälsvård, fotografering, träning av olika slag och lite viltspår! :)

2 kommentarer:

  1. Alltså jisses vad kul det var! Bästa helgen på längeeee <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det verkligen!!! :D <3

      Radera