tisdag 14 juli 2015

Svampplockning och träning på klubben

Idag har Linn & Scott varit hemma hos oss! Det var ett tag sen vi hade en "Linn & Emma-dag" nu - så det var på tiden! ;) 
Vi har tagit det lite halvlugnt och inte gått så långa promenader som vi brukar göra. För er som vet det sen förut så brukar vi tappa bort oss i skogarna när vi är ute och går, och då brukar det ofta sluta med att vi är borta i närmre 4 timmar ibland. Men så blev det inte idag! 
Vi begav oss ut på en lagom lång runda och plockade lite svamp som jag hade sett från hästryggen igår i skogarna. Så vi kom hem med en hel del svamp, och med nöjda och ganska trötta hundar. Vi var också trötta för den delen!Lite senare, efter en ganska lång stunds vila, så fick vi skjuts in till klubben för lite träning. För min och Charlies del blev det rally och lydnad. Linn och Scott tränade rally, lydnad och lite agility. Agility var det dock lite för jobbigt för idag med tanke på att det blir just riktigt varmt i solen.. Men Charlie och jag hade ändå tänkt hoppa över det just nu med tanke på att han måste försöka vara någorlunda lugn med tassen ett tag till. 
Denna bana byggde vi upp!
För det första så råkade jag kliva på Charlies friska tass när vi värmde upp. Det gjorde såklart ont och han skrek till som en jag vet inte vad... Det gjorde även att han blev lite smårädd för att vara nära mig till en början. Men det gick bättre och bättre ju mer vi jobbade. 
Han var otroligt härlig att jobba med idag. Han slutar inte förvåna mig! Vilken lyckans ost jag är som har honom. Han var med hela tiden och han hade inte nosen i backen en enda gång. Lös var han också hela tiden och det gick bra trots att en annan hund som skällde och busade en bit ifrån oss - vid agilityplanen. Vad jag blir stolt över honom. Han är verkligen som en helt annan hund numera.
Men banan gick väl sisådär i övrigt för oss för matte var lite snurrig och snurrade till det och glömde springa vid de ställena där det var spring och så gick hon helt fel och hamnade typ på skylten vid 360 grader vänster. Bra jobbat Emma... Men men - jag brukar skärpa mig på tävling! x)

Lipa lipa kärlekspipa x)

Vad snygga vi är vi två alltså! x)
Pörfekt frontis! Bästa vetevovven!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar