måndag 3 augusti 2015

Terrierklubbens ungdomsläger

I fredags åkte jag och Charlie iväg på Terrierklubbens ungdomsläger tillsammans med Emmy och Shelly. Det var anordnat på Öster Malma och vi hade en hel del skog och fina områden omkring boendet, väldigt fint ställe! 
Hundarna på lägret var tre stycken wheatens totalt, tre borders, två australienska terriers, fyra parsons (varav tre var ledarnas), två norfolks, en sealyham, en westie och en skotte. Så typ alla terriers var av mindre typ och alla lägerdeltagare var yngre än mig och Emmy.

När vi kom dit på fredagen fick vi checka in och säga att vi var där och så blev vi tilldelade våra rum. Jag och Emmy fick som tur var dela rum och meningen var att vi skulle dela med en person till, som dock aldrig dök upp. Så det blev bara vi två - vilket såklart kändes bra! x)
Det enda negativa med rummet var att de som bodde i rummet bredvid oss var tvungna att gå igenom vårt rum för att komma till sitt rum. Men det fungerade trots allt någorlunda bra ändå. 
Vi fick sedan lämna hundarna i burarna i rummet för att gå och äta på Öster Malmas resturang.

Efter att vi fått i oss lite lunch så hämtade vi hundar och begav oss bort till ett vindskydd där vi samlades och hade en liten presentation av oss själva. Vi pratade därefter om de olika rasernas historia och om avel med Annica Andersson. Det blev väl inte så mycket detaljer, och det mesta hade man koll på sen långt tillbaka. 
Vi fick sedan gå en liten tipspromenad och svara på frågor gällande hund, speciellt terrier då och frågor om terrierklubben. 
Därefter blev det fika och sen blev det lite klickerträning mellan fikat och middagen, och efter middagen så pysslade vi i form av att fläta leksaker till hundarna. Sen var det läggdags.
Vid vindskyttet!
Bästa vetekompisarna!
Vi fick bandanas från Royal Canin som vi alla satte på hundarna ;)
Leksaksflätning på g!
Kvällspromme!På lördagen blev det pälsvård hela förmiddagen innan lägerledarnas bilar blev fullpackade med hundar, burar och så vi människor också. Det var rättså full kan jag tala om.. Då åkte vi till Gnesta-Trosa BK och tränade agility och rally. Allt var på en väldigt lätt nivå och vi tränade vid sidan av för att slippa allt kaos. Det var hundar överallt och det blev jättejobbigt för Charlie. Väldigt varmt var det dessutom!

Agilityn fick vi i vilket fall lite tips i. Där har vi fått lite övningar som vi kan använda och det ska bli kul att se om det kan göra att vi får upp farten och att Charlie blir mer säker på hindren. Blindbyte har vi gått igenom vad det är också. Gud vad krångliga grejjer det finns inom agilityn - man bli ju nästan snurrig! x)

Vi var tillbaka vid stugan väldigt sent och då blev det att vi fick vila fram till middagen och därefter hade vi en liten låtsas utställning. Det var dock så att vi blev diskade med en gång i vår klass för att Challe har knasöron - trots att allt bara var på skoj. Snyggast rörelser hade han tydligen enligt domaren och han var en stilig kille i övrigt. Men inte öronen ;) 


Konstigt nog så gillade han vår nya fleecefläta som jag gjorde. Det trodde jag faktiskt inte! :)

Två av lägerledarnas hundar:
Snyyyggt alltså ;))


Från utställningen då vi inte fick vara med! x)
Pälsvårdsstunden på förmiddagen!


På söndagen, sista dagen, så åkte vi direkt efter frukost ut i skogarna för att de som ville skulle få viltspåra. Det var helt från början som det förklarades och det var väl på en något för lätt nivå för Challeman och mig och även för Emmy och Shelly. Så vi var inte med på det. Dels för att Charlie skulle vila till sitt spårprov som han gick idag och för att jag inte ville ta någon annans plats för det. Kände väl mest att de som inte prövat på det kunde få pröva istället för mig med tanke på att jag tränar det hemma ändå. 

Därefter blev det en lång, varm och ganska jobbig promenad till Sörmlands Taxklubbs provgrytsanläggning. Det var alldeles för varmt och vi fick stanna och ge hundarna vatten vid ett tillfälle och sedan fick de plaska runt i vattenpölar på en åker. Hemska värme!
Sedan fick vi då se hur det går till vid grytprov och vi fick se när olika hundar körde och hur man vill att de ska reagera som förliggare. Vi fick även se hur en sprängare arbetar. Häftigt men absolut ingenting som jag skulle vilja syssla med i framtiden - tycker att det verkar lite för hetsigt med hela grejjen. 
Men Charlie och Shelly var ju såklart för stora för det där. Det visste vi ju sen innan också. Vi fick i vilket fall testa att se vad de tyckte om grävlingen. Challe kände garanterat av att jag var halvt dödsnervös när vi var där inne, för det stod ungefär 20 pers och totalstirrade på oss runtomkring och det var väl liiite jobbigt om man säger så. Dessutom tyckte jag att hela grejjen var väldigt konstlad med träsakerna som hundarna skulle vara vid och med gallret vid grävlingen. Charlie nosade bara men sen ville han inte mer och stängde av och blev panikslagen. Så vi gick. Det var var då ingenting för oss! Jag vill ju såklart inte tvinga honom heller.

Efter det var det avslutning och då fick vi reda på vilka som vunnit tipspromenaden i fredags. Det var jag och Emmy som var överlägsna vinnare med 10/10 poäng! Rätt bra jobbat alltså! Vi fick varsina halsdukar från Jägareförbundet (som de sa var fleecefiltar, men det var det inte) och så fick vi välja saker från en korg och då valde jag spraybalsam till Charlie. 
Sedan var det tack och adjö och så styrde vi kosan hem. Äntligen! Faktiskt så var det väldigt skönt att få komma hem.

Trötta hundar och så jag och Emmy i våra snygga nya kepsar som vi fick haha. Vi har typ bott i dem under hela helgen! x)
Kort sagt så var väl helgen lite sisådär. Jag tänker dock inte klandra Terrierklubben för det, för de har gjort ett riktigt bra jobb med det här. Det blev trots allt inte som de tänkt det under helgen eftersom att det var en ledare som skulle hålla i föreläsningar som hade gått och blivit magsjuk. 
Men ledarna var toppen och de såg till att vi alla hade det bra och de försökte anpassa träningen utefter vart vi låg och vad vi behövde träna på. De var kunniga och hade erfarenhet.
Jag tror dock att detta läger hade varit bättre att åka på för ungefär två år sen, då jag typ inte kommit någon vart i hundträningen och just med relationen tillsammans med Charlie. Men det här var såklart en erfarenhet rikare och vi hade det kul tillsammans med Emmy och Shelly!

En hel del hemskheter har vi fått se i hanteringen av hundar och en del hemska personer har vi stött på också. Rentav onda människor rent ut sagt. Personer som inte tyckt att Charlie platsade där för att han har sina uppåt-öron. Men jag försöker skaka av mig allt skitsnack. Charlie är i vilket fall älskad av mig och av många andra. Tragiskt att det finns personer som inte förstår sådant och att de inte kan förstå att utseendet inte spelar någon roll. 

2 kommentarer:

 1. Sandra13:36

  Vad menar du med hemskheter i hanteringen? Någon som var där eller ledaren? :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var på lägret. Ledarna var toppen! :)

   Radera