måndag 3 augusti 2015

Viltspårprov!

Idag var vi iväg till Vagnhärad och gick spårprov för Eva Brenkle-Hangren! Fjärde spårprovet för i år och ett spårprov som kändes mycket bra för oss och det gick riktigt bra också - även om det hade kunnat gå bättre. Det här spårprovet skulle vi gått tidigare i sommar men det blev inte så med tanke på att Charlie blev ormbiten, men nu var det äntligen dags!

När vi kom dit så hälsade vi lite på Evas taxar och hennes lilla långhårsvalp Maja. Hon var extreeemt söt och jag tror att både mamma och jag dog sötdöden där ett tag. Farligt att hälsa på valpar! Väldigt farligt!

Sedan begav vi oss bort till spårskogen och gjorde oss redo för provet. Sen gick vi ut i skogen och fick veta vart rutan var och så släppte jag på honom. Han var väl lite tveksam i starten idag och tog tid på sig att riktigt ta upp det. Det brukar han inte göra. Det kändes som att han ville kolla in annat idag och sen är jag även ganska säker på att han var trött efter lägret också. 
Men resten av spåret gick faktiskt kanonbra och han kämpade på såå fint och bra. Han gick från spåret enstaka gånger och kollade annat och åt lite gräs, men han visste hela tiden vart spåret var och tog sig igenom allt. 
Han är faktiskt lite så också - att han gör annat under tiden han ska jobba. Det är någonting som vi får försöka jobba bort när vi träningsspårar. Jag vill ju såklart att han någon gång ska gå helt klockrent. Vilket jag hoppas och tror att han kommer att göra!
Skotter blev han väldigt väldigt taggad på idag och han flög iväg när jag släppte på honom på spåret igen. JÄÄÄTTEKUUUL tycker han att skottet är - helt otroligt! Spårslut gick bra även det och han var lite småfjantig vid klöven och gick förbi den och nosade runt innan han kom på att den faktiskt var där. Men då blev han så glad och stolt så! Duktiga killen! Han är ju bara så bäst!! ⋆ ⋆ 

Charlie fick en 1:a idag! Spåret tog honom 25 minuter och provförloppet var enligt domaren följande: "Startar något tveksamt, men finner starten. Ringar vinkel 1 och 2. Vid återgången ringar han mycket effektivt. Går av spåret vid några tillfällen, men bara korta stunder, återgår därpå och finner viltdelen. Utmärkt spårförmåga i ett lämpligt tempo. Arbetar självständigt utan hjälper. Skottfast."

Då vi spårar hemma och tränar framöver så ska jag tänka på att stoppa honom i linan då han går från spåret 5-10 m och påminna honom om att vi ska hålla oss till spåret och inte kolla andra lukter runtomkring. På så vis kommer han förhoppningsvis att bli mer noggrann och sluta undersöka annat. Det är nästa mål i vilket fall! Hoppas att vi lyckas med det! :)Idag ville Challeman helst behålla klöven!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar