lördag 5 september 2015

Nu ska Challe bli bra!


Jag har skrivit om Charlies utslag tidigare och att det inte har velat ge med sig. Allt som jag försökt med själv har inte hjälpt heller. Schampot som vi köpte hos vet. då han vaccinerades, som de sa skulle hjälpa honom, har inte hjälpt ett dugg. 

Vi bokade tid hos en annan vet. klinik här i samma stad och de är mycket bättre och mer "seriösa" och tar småsaker på allvar. Vilket det faktiskt inte känns som att den andra kliniken gör. 
Så mamma åkte dit med Challeman i onsdags när jag var i skolan, och det visade sig att han har bakterier i sina utslag som "han själv" har orsakat och förvärrat då han slickat och kliat. Men varför han har utslagen är ännu oklart. Men enligt vet. så kan utslag som dessa uppkomma bara sådär, och det kan vara att han till exempel badat mycket nu i sommar och varit fuktig nästan hela tiden och alltså fått en typ av fukteksem.
Som behandling får han kortisontabletter för att han inte ska tycka att det kliar så mycket. Han får en tablett om dagen just nu, och snart ska vi gå ner till en halv om dagen. Han ska tvättas med spec. schampo varannan dag nu i en vecka (som ska sitta i minst 10 min per gång) och sedan ska han tvättas med det var tredje dag i tre veckor och då ska vi på återbesök. Klorhexidin ska såren tvättas med så att det hela tiden är rent och han har även fått en spray som man sprayar på utslagen och sedan borstar. Det behöver inte sköljas ur. 
Veterinären tyckte att han skulle hudrakas på alla ställen som utslagen är på. Det kommer jag faktiskt inte göra.. För han kommer se ut som om han är jättesjuk då och det kommer inte se klokt ut. Sådana besvär har han inte. 
Redan nu har han blivit mycket bättre i huden och utslagen börjar sakta men säkert att försvinna. Så det går åt rätt håll! Hoppas att han blir bra nu av det här - för det har då inte varit roligt för varken honom eller mig! Lillplutt <3
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar