lördag 10 oktober 2015

Ingen bra tävlingsdag för oss

Ja då har vi varit och tävlat igen, på Gnesta-Trosa BK. Det gick inget vidare, och om det beror på att vi inte tränat på länge eller om det helt enkelt var för mycket goda lukter i Charlies nos har jag faktiskt ingen aning om. Men det gick inte alls bra x)

Då vi kom dit så gick det snett på en gång då vi var ute och gick en sväng i skogen. Charlie hade ätit gräs och det fastnade bajs i hela rumpan på honom och han tokade runt med bajs i rumpan och kunde inte vara stilla. Det resulterade i att hela Charlies bak var brun och hela jag (mina ben) var brun och allt var kaos. Gott luktade det ju inte heller. Det knasiga är att det är tredje gången det här händer - och det händer BARA på tävling. Maximal otur eller vad?! Jag tror att jag dör. Herregud. Så det var bara upp med telefonen, ringa mamma och säga att hon skulle komma med påsar och papper och allt vad som nu skulle behövas. Han blev väl typ någorlunda ren. Så vi skämde väl förhoppningsvis inte ut oss totalt sen inför alla andra tävlande för jag hoppas och tror att ingen märkte något. 

Sen när det var vår tur att starta, vi startade som nr 6, så var han helt med på noterna och glad vid start. Han hade nosat en del innan och jag hade brytit det och jag tycker att han faktiskt slutade hålla på och nosa då. Men så direkt vid första skylten så började han sega. Så därefter gick det bara sämre och sämre och nosen var i backen hela tiden och så vid sista skylten (sitt stå) så var han helt med på noterna och glad var han också. Han drog till med ett helt perfekt ställande, rakt och fint. Jag blev såå nöjd. Det var precis det avslutet jag behövde - så att åtminstone någonting hade gått bra. Men fy så den där nosen var påkopplad idag och fy så Challe befann sig i en annan värld. Men men.. Vad ska man göra?

Vi fick 41 poäng. Totalt 18 minuspoäng för nos, 2 för sen, 3 sträckt koppel, 20 i bris, 6 pos och en fel övning då han stod upp då han skulle lagt sig direkt (vilket berodde på att han hade noll fokus). Så ja - det gick dåligt som bara den idag! x) Inga förarfel idag (vilket jag fick sist) så det är väl positivt.
Domarens kommentar: "Positiv och peppande matte! Snyggt stå!"

I vilket fall så var det en trevlig dag. Det var kallt, alla behöll trots det ett glatt och gott humör, trevligt ställe var det och vi hade bästa sällskapet. Mamma och Linn & Scott
Trots det så känns det lite surt. Det här bakslaget var ganska så blä tycker jag. Men jag får ta och försöka boosta upp självförtroendet på något vis, gå störningskursen på hemmaklubben och ta nya tag. Jag vet inte vad jag annars ska göra. Det känns som att Charlie bara larvar runt, direkt inne på plan så börjar han hålla på och utanför är han hur med som helst. Det beror säkert på mig, men för att komma på hur jag ska göra så behöver jag hjälp. Och jag hoppas att jag kan få det på kursen - det tror jag! Ge upp ska jag inte göra! Absolut inte! :)Lång arm.. eller nått x) han hamnade något långt fram - då är det bra med långa armar ju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar