måndag 26 oktober 2015

Träff med Emmy & Shelly

Idag har vi varit iväg till SBKs Stockholmsavdelning vid Kista och tränat med Emmy & Shelly! Vi möttes först upp vid Danderyd för att sedan ta tunnelbanan in till stan och sedan byta till nästa tunnelbana. Efter en kvarts promenerande efter det så var vi framme!

Vi började med agility och byggde då ihop en liten lätt kombination av hinder och tunnlar. 
Challeman och jag har inte tränat agility sen i somras och han var därför riktigt taggad och glad. Vi hade fokus på fart och att han inte ska sticka iväg. I början hade han ingen fokus alls utan stack till Emmy som agerade fotograf och sedan tog han sig en egen liten runda över hela planen. Sedan kunde vi träna tillsammans han och jag och han var helt med. Vi slutade då det gick som bäst. Vi hade enbart så att vi hade två hinder uppställda efter varandra och med en sväng i slutet med tunnel. De två hindrena fokuserade vi på farten med och då taggade jag upp honom innan för att vi sedan skulle likt springa ikapp till slutet där belöning med lek kommer. Jag tycker att Challe får upp farten rejält då och han tycker att det är kanonkul! Tunneln hade han toppen fart i och han hade fokus på mina skick. Jag är nöjd att han inte stack alls mot slutet! :)
Söta och duktiga Shelly! :)
Efter det så blev det förflyttade vi oss till appellplanen för rallyträning och då hade jag med mig mina skyltar i A5 format, men utan skylthållare då jag faktiskt inte orkade släpa med mig de ända från Nyköping på tåget, och sedan kommunalt idag. Så vi la de bara på backen och det funkade ju lika bra det.
Vi byggde upp en bana med skyltar från både fortsättningsklassen och nybörjarklassen samt någon skylt från avancerad. Jag fick hjälp av Emmy med allt det här med de högre klasserna då hon gått kurs och har koll på det där - jag har ingen koll alls så jag har lärt mig massa nytt idag! Superkul och helsnurrig blir man ju! Men så mycket roligare det är i de högre klasserna ändå, och det tycker jag att Charlie också verkar tycka. 
Vi började med att ha koppel då det var en hund till på planen och det blir ju lite krångligt med skick över hinder men det fungerade bra trots allt. Han nosade vid ett tillfälle men då bröt jag honom i det och resten hade han toppenfokus. Den andra gången vi körde så gick det klockrent. Han hade kanonfokus hela banan igenom och tyckte att allt var superkul och jobbade verkligen MED mig. LYCKA! Gud så glad jag blir! Bästa bästa Charlie - ibland kan han allt! 
Han fixade dessutom snabba lägganden idag och alla nya skyltar! Bland annat "sitt, lämna, sväng höger, 1 steg, kalla in, sitt", "sitt ligg sitt" och "snurr under gång" blev det. Snurr under gång är helt klart favoriten, och skicka över hinder ;)
Taggas korvis!Efter att både jag och Challeman och Emmy och Shelly kört banan två gånger så gick vi till rastgården som klubben har och släppte våra tokar en stund. De busade på som attans och hade det såå kul! De leker verkligen otroligt bra! :)
Vi avslutade med att vandra tillbaka till Kista Galleria och köpa oss lite lunch på McDonalds där jag väntade utanför med vetevovvarna och Emmy fixade käk. Miljöträning och passitivitetsträning på samma gång - perfekt! Sedan satte vi oss på en parkbänk ute och åt och därefter hamnade vi vid en djuraffär ( konstigt va? *host* )och då fick Challeman lite gottis med sig. Han var otroligt duktig i djuraffären och hade inte alls sådan panik som han brukar ha. Han tog till och med emot godis av kassörskan - vilket han säkert inte gjort på minst 2 år.
Parkour också :)
En kanondag hade vi och vi var iväg drygt 5 timmar. Så nu är vi helt slut och såklart väldigt nöjda med dagen. Ikväll blir det prommis med kompisar och imorgon väntas mer äventyr! Så skönt med höstlov så att man kan hitta på en massa kul tillsammans! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar