måndag 23 november 2015

4-årig slyngel

Nu är det såhär att min 4-åriga Challeman har blivit en slyngel på nytt. Jag tror att jag blir tokig snart. Han driver matte fullkomligt till vansinne och idag har han varit värre än värst med precis ALLT..!

Imorse började han med att ge sig på en av våra katter under köksbordet så att hela köket lät som om det revs ner. Det resulterade i att stackars katten blev livrädd och kissade Challeman rakt i ansiktet och på hela frambenen. Kanonbra... Kattpisstinkande hund också - när man ska till skolan. Så Challe fick ha det så idag och han har gosat och haft party i min säng under dagen också så när jag kom hem luktade hela mitt rum kattkiss och då speciellt sängen såklart.

Så skulle vi då ut och gå en prommis i kylan i frostgräset längs med åkrarna omkring och ha det sådär allmänt bra. Vilket då var min tanke såhär när man slutat ganska tidigt och varit i skolan första dagen på veckan.. Men då sa Charlie "morsning och goodbye" och drog iväg hem helt själv trots att han vanligtvis liksom ÄLSKAR att vara ute på prommisar - och då speciellt när man får busa runt på åkrarna lös. Kvar stod jag och Totte som frågetecken och fortsatte gå i hopp om att Challe skulle komma ändå, och ropade gjorde jag också. Ingen Charlie.
Jag tågade hemmåt lite smått irriterad över att han bara stuckit hem sådär och jag förstod verkligen inte varför. Så kom jag till huset till sist och fann honom med hela huvudet nerkört i en soppåse. Där stod han och grisade runt. Kul.
Nej. Inte kul alls. Så jag sa väl till honom lite sådär lagomt irriterat om man säger så. För han vet mycket väl att man INTE ska äta sopor. Han besvarade det med att skutta runt mig och fjanta för att sedan dra iväg över åkern närmast huset och totalt skita i mig. Skithund. Ärligt talat han var faktiskt himla irriterande i det ögonblicket... 
Efter det ruset kom han tillbaka och matte var såklart typ rasande arg och vi kunde ändå därefter fortsätta på vår promenad som vi typ aldrig ens hann börja. Och då fick Challeman vara i lina. 

När vi sedan kom tillbaka hem igen stack han till soporna igen och då sa jag faktiskt till honom rejält för jag tycker då inte att han ska äta sopor. Det kan finnas hur mycket äckel som helst där och sådant som Challes mage faktiskt inte mår så bra av. Men det förstår ju inte han.. 

Inomhus är han förövrigt helt matfixerad just nu och det beror nog på att han blivit hjärntvättad av Totte på något vis. Han äter allt och lite till. Sno mat skulle han lätt kunna göra och det har han redan gjort x antal gånger den senaste veckan. Så nu är det noll tolerans mot det och jag tänker vara konsekvent och bestämd med vad jag tycker är fel. För han skiter totalt i allting just nu och gör precis som han själv tycker och tänker och han förstår verkligen inte såna saker som man inte får göra; något som var en självklarhet för honom för mindre än en månad sen.
KNASHUND!! Envisa tokiga terrierbuse. Men det här ska nog gå över någon gång, hoppas jag.

Nu luktar han förövrigt inte kattkiss längre för han fick sig ett ordentligt bad efter promenaden ;)2 kommentarer: