söndag 8 november 2015

Rallyträning på Oxelösunds BK

Äntligen lite bra väder denna helg! Hösten har kommit igång på riktigt nu och det är ruskigt och äckligt väder och lerigt och blött är det överallt redan, efter så få dagar med regn. Men men, det hade kunnat vara värre! 
Idag hade vi riktigt dåligt väder till en början och var påväg att hoppa träningen som vi hade inplanerad med Linn & Scott på eftermiddagen, för Challeman kan ju inte sitta knappt när det är blött liksom.. Sånt går ju INTE! x) Men vädret blev bättre under dagen och träningspasset blev av.

Idag byggde vi upp en fortsättningsbana igen och det fick bli samma som jag och Charlie hade då vi tränade hemma på ridbanan. Den här gången tror jag att vi byggde ihop banan rätt med 8:ans frestelser och att vi gick den rätt också. Vi lär oss! ;) 
Challe hade kanonfokus trots att det var en hund en bit bort som var lös och busade på en åker, och han hade lätt kunnat välja att dra till den istället men han var kvar och var med mig. Så skönt! Dock fick han några dipp med nosen och jag försöker bryta det och snart får jag nog faktiskt börja ta till lite förbudsord då han gör så. Enbart så att han faktiskt förstår att matte inte tycker att det är ok. Någon måtta får det vara.. 
Han var även lite studsig och det tror jag berodde på att han var så taggad och godisglad idag. Vid bakåtstegen skulle han stå mig tyckte han och det är ju inte så vi vill ha det heller så jag måst komma på något där som gör att han inte gör så. 
Stå hade vi svårt för idag också.. Men annars tycker jag att allt kändes kanonbra och vi tränade även lite tempoväxlingar i fotgåendet med mycket språng och långsamt. Det var kuligt tyckte Challeman! Han var så duktig idag! :)Grabbarna efter träningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar