söndag 1 november 2015

Viltspår för hela slanten!

Idag har vi viltspårat för hela slanten och det har gått toppenbra! Linn & Scott följde med hem då jag jobbat i skolans djurrum på morgonen och väl hemma blev det lunch, och sedan tog vi oss upp till spårskogen och la spår till både Scott och Totte. Challemans spår la jag igår kväll i mörkret så jag kommit hem från jobbet, och därför hade jag faktiskt ingen aning om hur det blev lagt. Jag såg inte ett dyft (trots pannlampa + ficklampa)! x) 

Scott fick kort därpå gå sitt spår, vilket var drygt 70 m utan vinkel. Det var Scotts första viltspår så vi gjorde det väldigt lätt för honom och han fattade vinken direkt och jobbade på urfint! Så duktig kille Linn har! :) Är impad!!
Han kom dessutom på att klöven var ganska mumsig efter en stund! :)
Sedan var det Tottes tur och han klarade sitt spår han med. Han tog upp det fint tycker jag och sedan tramsade han väl lite så som han brukar göra då han ska spåra och sprang runt hejvilt - och det eftersom det är så KUUL tycker han! Han fick en vinkel i sitt spår och det var ungefär 80 meter långt. Det klarade han fint!
Klöven är ju bäst tycker Totte och den blev minst sagt mos då han tuggat på den på väg hem från spåret! 

Gott med klövis!
Charlies tur var det därefter och han var toktaggad med tanke på att han märkt att Totte och Scott varit iväg och spårat och sedan kommit tillbaka med klövar i munnarna! Det gjorde att han flamsade rätt mycket i starten och inte började vara noggrann i spårarbetet förrän mot slutet. Han fick några tappt men han tog sig runt spåret trots det. Och sista biten gick klockrent - då hade han lugnat sig och gick perfekt. Så han kan - det vet jag! Bara han lugnar ner sig lite! Vet vad han vi behöver jobba på och det här ska vi nog fixa så småningom.

Charlies spår
- Liggtid: 19 timmar
- Längd: 560 m
- Vinklar, 1 återgång och tre bloduppehåll på 15, 20 och 25 m.
- Tillägg: Viltstörningar, blåst under liggtiden samt blåst under spårtiden. 
- Spårtid: 15 min
Som ni ser på kartan så gick första sträckan inte så bra då han gick helt vid sidan av -
dock tror jag att det spridit sig en del på grund av blåsten.. Glad och stolt!!

Senare gick vi en prommis med alla tre grabbarna och de fick busa runt och springa av sig massor av energi! Så härligt att de har så kul tillsammans - och det har jag och Linn också såklart! :)


2 kommentarer:

  1. Det var ett bra tag sedan jag kommenterade. Är tillbaka nu med bloggandet också :) Fina bilder! Charlie verkar vara riktigt bra på att spåra!:)

    SvaraRadera