söndag 6 december 2015

Rallytävling i Kungsör HundArena


Igår var vi iväg till Kungsör HundArena och tävlade årets sista tävling. Med oss hade vi Linn & Scott som också tävlade och så mamma som trots att hon var genomförkyld ställde upp. Jag var taggad och hade inga direkta förväntningar på hur det skulle tänkas gå - för sånt vet man aldrig. Vad som helst kan hända. Det kan gå bra och det kan gå dåligt ;)

I vilket fall så fick vi gå upp riktigt tidigt för att åka den långa biten dit och innan dess hade vi haft strömavbrott sedan klockan 16 på fredagen. Så vi var trötta, kalla och nervösa över att vi eventuellt glömt någonting hemma eftersom att man nästintill inte såg ett dyft i mörkret så tidigt på morgonen. Pannlampor och ljus var det vi hade att se med och det gick väl sisådär. Stormen Helga som dragit in över oss och typ hela Sörmland har verkligen förstört MASSOR! Läskigt är det faktiskt. 

Väl på plats så började väl nervositeten som vanligt komma sig påsmygande lite extra och när vi kom in i Arenan var det ekipage som var inne på banan och körde och det var lite knepigt att inte störa i det läget men det verkade inte som att vi störde (hoppas jag!). Challe fick hoppa in i sin bur bakom läktaren och jag fixade anmälan och en stund därpå var det banvandring och därefter startade vi som nr 3 i vår "grupp". Charlie var med i uppvärmningen, han fick inte chansen att nosa det minsta och inne i den så kallade "slussen" där man värmde upp innan man fick gå ut till banan så var han jätteglad och jättemed och jag hoppades att det skulle hålla i sig till vi kom ut...men icke... ;)
Challe och jag fick en extremt strulig start och han bara gick iväg från mig och sket i mig totalt och sedan kom han på att vi ju skulle jobba lite också. Jag fick med honom från start fram till första skylten som var ligg och då gjorde han samma visa en gång till, iväg framför mig och sedan kom han tillbaka och in i fotposition och så ligg, så han gjorde det ju i vilket fall. Därefter kom sitt-spring och då fick jag med honom bättre och i 270 vänster gick det bra och i slalomen tappade vi sedan lite i kontakten och resten gick väl lite halvdant förutom ställandet för det gick klockrent - så nöjd med det!! Så vissa delar gick bra - andra gick dåligt och så brukar det vara för oss. Men jag hade en så dålig känsla genom banan för att han nosade så mycket (i mina ögon i vilket fall) och jag trodde att vi skulle ha max typ 40 poäng som sist. 
Men timmen senare då det var prisutdelning tog det en väldans tid innan vi blev uppropade och jag trodde ju att vi skulle bli uppropade först så jag var lite i chock. Då jag fick protokollet var jag nöjd. Nöjd över att vi fixade det bättre än vad jag hade trott och stolt över att Challe faktiskt grejjade det ganska bra ändå. 66 poäng fick vi ihop. Jag är otroligt nöjd och glad. 4 poäng från kvalificerat - rätt bra ändå för att vara oss! 
Totalt 14 avdrag för nos, 4 för bris, 1 sned, ett förarfel på -3 då jag stannade i spiralen för att vi hade lite brist i kommunikationen där och sedan en fel övning (bakåtstegen) då han ville sitta vid sidan istället för framför. Men som sagt så är jag nöjd. Vi tar nya tag på nästa års tävlingar och då ska vi banne mej lyckas med ett till kvalificerat resultat och då har Challeman RLD N och vi blir uppflyttade! Det är målet iaf! :)


Noooooosa...


Linn och Scottis! :)
Dagen var, trots att det kanske inte gick så bra, en väldigt bra dag och Kungsör HundArena är verkligen såå fin och värsta lyxstället i mina ögon. Trevligt folk, bra arrangerad tävling (och fina rosetter!) och bra med fika och mat i form av toasts. Så tummen upp för det!!


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har vi fått tillbaka vår el också och vi var alltså utan el i 43 timmar men det gick väl helt ok ändå. Det har börjat blåsa igen - lika mycket som i fredags då strömmen försvann och om den försvinner nu så blir det verkligen inte bra alls. För då kan inte jag plugga eller nånting eftersom att allt ligger på datorn och på nätet och sånt funkar ju inte när det är strömlöst.. Så det är ju hopplöst. Det är bara att hoppas på att det inte blir så igen! x)
Grabbarna grus idag! Många träd är det som har rasat och mycket av allt på gården har blåst i bitar.. 

4 kommentarer:

 1. Ni är så duktiga! Rolig läsning på din blogg! :)

  SvaraRadera
 2. Åh grattis för prestationen! Det gick ju bra :) Så himla roligt med lång text och bilder! Har bytt bloggportal till WordPress (zaraochjag.wordpress.com) ifall du vill kika in på vår blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gick inte uruselt i vilket fall - tack! :) Vad kul, ska kika in där! :)

   Radera