fredag 5 februari 2016

Första spåret med apporter!

Jag har varit dålig hela veckan och bara varit i skolan på måndagen, så Challe har nog tyckt att jag varit världens sämsta och tråkigaste matte som inte ens kunnat gå en liten promenad med honom. Men världens bästa hund som han är så tror jag ändå att han förstår för han har mest legat i sängen bredvid och gosat och tagit det lugnt. Det känns nästan lite som att han också är sjuk när jag är sjuk - han tar efter min sinnesstämning helt liksom. Knasvovve x)

Men igår kunde vi ta oss en liten prommis på kvällen runt åkrarna och han skötte sig så fint, och det trots att han var lös. Han stack inte och han lyssnade på mig och han kom till mig mer än gärna för att ta emot godis. Det var snällt av honom tycker jag!
Tror dock att det också beror lite på att Totte inte är med oss på promenaderna just nu då han har gjort illa sitt högra framben. Charlie brukar kunna sköta sig bättre när han är ensam med mig. 
Stackars Totte åkte vi med till veterinären med i torsdags för att ta reda på vad som var fel och han fick då kollas igenom noga och böja alla ben i alla möjliga konstiga lägen samt röntgas. Det tyckte han inte om, men han klarade det kanonbra. Det visade sig att Totte har artros (lätt sådan än så länge) i tålederna i båda framtassarna och det är värre i vänster än i höger med det. Men han haltar med höger och reagerade då veterinären undersökte höger så därför har han troligtvis en överansträngning i kotleden eller en inflammation. Nu ska han ta det lugnt i 14 dagar och äta metacam och är han inte bra i leden då så ska han kortisonsprutas. Stackars stackars Totte, han som inte alls tycker om att ta det lugnt.. Men jag hoppas att han blir bra nu och att han heller inte får besvär med artrosen framöver. Lilla killen 

Idag tog jag mig ut på förmiddagen och la ett spår till Charlie även fast jag egentligen kanske inte orkade det. För jag var typ helt slut sen - men man måste ju komma igång och göra lite saker trots allt, annars gör man ju aldrig det. Så idag har Charlie gått sitt livs första spår med spårapporter och han gjorde det sååå fint! Det märktes verkligen att han var taggad till tusen när han såg att spårgrejjorna kom fram, han var i och för sig det redan då jag var ute och la spåret för han såg ju vad jag skulle göra ;) 
Spåret fick ligga i 20 min och hade en 90 graders vinkel. Det blåste en del idag också men med tanke på den korta liggtiden så gjorde inte det så mycket. Jag gör det väldigt lätt för honom just nu så att han inte ska känna att det är svårt med tanke på att vi är helt nya inom det här. 
Förut har jag lagt godis i spåren ungefär vart tredje steg. Men så gjorde jag inte idag. Jag la enbart godis där jag la apporterna och extra mkt i slutet. Tre apporter blev det och en leksak också för jag vill gärna få till att han markerar föremål överhuvudtaget. 

Då han sedan fick gå på spåret gick det i 180 och jag fick hålla in honom under hela spåret. Och det med all min kraft för han drog på som ett ånglok den galningen! Men han var sååå noggrann och han var så himla glad och han gjorde rätt på alla sätt och vis. Jag berömde massor då han hittade apporterna och så var vi kvar någon minut och busade med dem och han ville gärna greppa och vara glad tillsammans med mig så det kändes hur bra som helst! Leksaken var en hit den med! Inga problem att börja spåra igen efter varje stopp heller! Han var jätteduktig idag - man kan inte tro att det var första gången såhär. Jag blev i vilket fall lite förvånad, det gick så himla bra. Så det var superkul! :)Och så sprang lilla terroristen runt som störning under tiden också - kanon! ;)

1 kommentar:

  1. Åh vad kul att det gick så bra med spåret! Blir alltid lika spårpepp när jag läser din blogg, men tyvärr har jag inga vidare marker att spåra på...:(

    SvaraRadera