söndag 6 mars 2016

Spår är det bästa som finns!

Idag var jag sugen på att jobba med Charlie ute i spårskogen och så fick det bli! Det är Charlies andra personspår med apporter och första som jag lagt i skog + på åker, längsta liggtiden han haft tror jag att det blev också. Jag tänkte testa honom lite där terrängen varierade och bytte "form" så att säga under spårets gång. Dessutom la jag det där jag vet att det går en hel del vilt så störning fick det bli också. Spännande! :)

Spåret: 
- Liggtid: ca 1 timme
- Längd: 170 m
- En 90 graders vinkel
- Skog + åker, m. viltstörning
- 3 st spårapporter, två leksaker, två godisburkar

Då jag släppte på honom på spåret började han direkt jobba på sådär extremt fint som han gör när han tycker att saker är enormt roligt. Taggad till tusen och noggrann som sjutton! 
Första sträckan innan vinkel gick kanon, han hittade de två apporterna och spengummit som jag lagt ut och han var så glad att ha hitta sakerna och han hade lätt för att börja jobba efter stoppen. I vinkeln hade jag lagt en leksak (rätt eller fel(?), för oss funkar det) som vi kampade med och jäklar vad han kan kampa i spåren!! Så roligt! Vinkeln gick sedan i full fart direkt åt det rätta hållet och sedan bar det ut på åkern. Efter att vi fått lite störning av våra åskådare (mormor, Moltas, mamma & Mathilda) som blev lite mycket för Challe så började han igen och det gick kanonbra även sista biten. Där hade jag placerat ut en burk med godis på ett ställe och sedan även en burk i slutet med korv. 
När Charlie får jobba med spår där det hela tiden händer saker så får det upp hans motivation väldigt bra, så att vi gör såhär är toppen för honom och för mig för då känns allt så mycket roligare! Han tycker att det här är ganska så enkelt och det märks så därför ska jag göra det svårare och svårare för honom successivt - han är så duktig! 

Det roliga är ju att han är mycket noggrannare i personspåren än i viltspåren och jag tror att det beror på att han tycker att viltspåren är för enkla, det luktar så mycket mer än vad ett personspår gör och därför tycker han att det blir lite tråkigt och hittar gärna på annat. För idag markerade han knappt på den sträckan som jag visste att det går mycket vilt kring och det hade han lätt gjort om det varit ett blodspår istället för då hade han inte tyckt att spåret var det som var spännande. Så det är det som vi har att jobba på i viltspåret, motivationen. Och den får vi genom att det hela tiden händer saker i spåret - så det ska vi nog kunna fixa! 

Det är också ganska häftigt det här med att han är så otroligt mycket enklare att få kontakt med och busa med när vi jobbar såhär, med att spåra. Han har hundra procent koll på mig och på vad jag säger samtidigt som han kan sköta sin uppgift otroligt bra. Han kommer gärna till mig och han busar mer än gärna när vi hittar saker och han är såå så otroligt glad. Helt otroligt är det. För skillnaden på honom när han gör saker som dessa och när vi tränar på klubben - är som natt och dag. Han är så mycket svårare där att få till såna här saker med som i dessa situationer bara kommer hur lätt som helst, så det märks ju vad han gillar. Det här!! :)

Mamma fotade en massa härliga bilder på oss idag och bara för att Challeman är i sitt esse på dessa bilder så lägger jag upp rätt många! Hans lycka syns väldigt tydligt! Älskade hund!!!

Apport nr 2 hittad!
Fort iväg i spåret igen!
Här hittar vi smaskiga godisar i burkar också! "Shit så kuuuul" tycker terrierbusen!
Kan ju inte låta bli att slicka sig om munnen!
Såå gott!
Sista apporten!
"Ge hiiiit pinnen!!!" säger Challe som tycker att en sån är lika mycket värd som en klöv! 

Älskar pinnen!
Lille Moltas!
Idag tyckte Charlie att Moltas var en rolig liten sak som han gärna ville busa massor med!
Men Moltas höll på att bli mos, så det gick inte så bra.. x)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar