söndag 10 april 2016

Första viltspåret för året (med vildsvinsklöv)!

Nu i helgen har vi som sagt varit på Blidö och i lördags blev årets första viltspår, för oss, lagt och det med vildsvinsklöv! Vilket aldrig har hänt förut eftersom att jag inte fått tag på någon sådan förut. Så det var kul med något nytt! :)

Spåret:
- Liggtid: ca 22 timmar
- Längd: 650 m
- Vinklar, bloduppehåll 3 x ca 30 m
- Tillägg: Viltstörningar, blåst + regn + frost under liggtiden
- Spårtid: 20 min


Charlie var taggad och glad som alltid vid start och idag började han noggrannt och väldigt lugnt och första sträckorna gick riktigt bra och i ett kanonbra tempo. Jag tror att han faktiskt tyckte att det var en ny spännande doft så då var det värt att vara lite extra noggrann!
Men i mitten blev det lite pannkaka av det hela och han höll på och gå åt andra håll och slarvade runt hit och dit och jag följde mest bara med för jag kommer aldrig ihåg hur jag lagt spåret så det finns inte så mycket jag kan göra åt det.. För snitslarna hade jag snålat på en del då jag inte hade med mig så många och det är väl självklart att just den sträckan som blev kaos - där hade jag inte satt ut några snitslar alls! Jobbigt läge tycker jag iaf! x) Men han tog oss tillbaka till spåret utan att jag kunde hjälpa honom och konstigt nog så kändes det precis som alltid att han hade 100 % koll och så vips så var vi i spåret igen och så jobbade han vidare även om jag märker att han tar sig tid med att checka andra dofter. 
Men med nosen i spårkärnan fortsatte han sista sträckorna, tramsade lite ibland, men så kom vi till spårslut och där var det en koooonstig klöv tyckte Charlie! Den var tjock, knubbig, kort och luktade lite skumt... Men den dög och den var faktiskt ganska god också - väldigt god till och med! ;) Så vildsvin funkade kanon det med! Han bar iaf stolt hem sin "trofé"! :)

Ganska många "efter spåret" bilder den här gången...!

Jag tror faktiskt att vi inte kommer gå så många spårprov i år, kanske till och med inte fler än SWTK's KM i höst. För jag skäms nästan över att visa upp honom såhär på spårproven.. Det är ju inte det att han inte är duktig, för det är han verkligen! Jag tycker att det är ofattbart och otroligt häftigt att MIN hund kan ta sig igenom flera hundra meter långa spår som legat ett helt dygn eller mer. Men han är så satans slarvig i jobbet och han fjantar runt hit och dit och jag vill inte ha det på det viset och det vet jag att domarna ogillar rätt så mycket också. 
Så nej i år satsar vi på att TRÄNA! Inte för mycket och heller inte för lite. Men vi ska träna RÄTT och vi ska få minsann få till noggrannhet, uthållighet, en otrolig glädje och ett kanon tempo och så ska vi visa domarna nästa år att Challe kanske till och med har HP-kvalitéer i sitt arbete. För han har viljan och han har nosen. Han är otroligt duktig och bra - det vet jag! Så nu ska jag lyckas få fram de bästa sidorna hos honom även om jag kommer behöva en hel del hjälp för att nå det. Men det blir en rolig resa även om det kommer att ta tid, det får ta den tid det tar! :) 

5 kommentarer:

 1. Tycker du har jättebra tänk där, att inte tävla bara för att ni kan utan träna på att bli ännu bättre tills nästa år! Men ni är jätteduktiga, ni är ju trots allt fått ett championat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du tycker det! Inte bara jag som tycker att det är en bra idé då! :)) Tack så mycket!!

   Radera
 2. Vad är det för app och utrustning du har för att kunna se hur han har spårat jämför med spåret du la?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Https://livetsomlukas.wordpress.com

   Radera
  2. Jag använder SportsTracker och för att se hur han spårar startar jag bara en ny rutt för att sedan jämföra hur de olika rutterna ser ut :)

   Radera