söndag 17 april 2016

Träningen i veckan!

Den här veckan har vi tränat några pass med fokus på stadga och störning. Det har gått väldigt bra och över mina förväntningar och Challe har fått så mycket finare lägganden och ställanden också eftersom att vi har nött lite med det också. Sen att detta inte kommer att sitta någe vidare i andra miljöer är en annan sak - det tar vi tag i sen! Men nu kan han det i vilket fall i lugna trygga miljön hemma. Man måste ju börja någonstans! 

I stadgan har jag lagt mycket fokus på att han ska kunna vara kvar i stå/sitt/ligg vad som än händer och jag ska kunna röra mig hur som helst runt honom. Jag har klickat då han varit bekväm och lugn och belönat därefter och det märks att han förstår att jag vill att han ska vara kvar i det läget som jag "lämnat" honom i. Så jag tror att vi har lyckats rättså bra än så länge - det känns iaf bra! 
Nu klarar han av att både sitta, ligga och stå om bollar piper, leksaker kastas, godis kastas och om jag hoppar/springer/puttar på honom lite lätt/går runt och är bakom honom. Jag har hjälpt honom med lite små hjälpord och upprepat vad det är han ska göra (sitt/ligg/stå) och även förtydligat att han ska stanna - allt för att han inte ska kunna misslyckas. Och gick det lite tokigt så har vi bara hoppat iväg och gjort annat och sedan börjat om! Har funkat kanon och han har haft en jättehärlig attityd!

I och med stadgan kom vi även in en del på störningar eftersom att han var tvungen att kunna kontrollera sig själv när han gärna ville till leksakerna/godiset. Och han har faktiskt klarat av det och förstått att det är mig som fokus ska läggas på i dessa lägen. Dock behöver vi träna massor på det här och utöka svårigheterna och verkligen lägga fokus på bara detta även på klubben. Det känns som att det är det viktigaste för oss just nu och jag tror att han kommer att kunna släppa ganska mycket saker och snart känna att det är mer lönt att jobba med mig och ha all fokus på mig för vi börjar prata samma språk och kunna jobba bättre tillsammans nu! Det känns jättebra! Äntligen kommer vi nån vart! :)

Har införskaffat tre nya klickers som jag köpte av en annan wheatenägare. De har wheatentryck på baksidan! Kul att ha tycker jag, himla fina! Har en grön, en röd och en svart! :)

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att det går så bra för er och 17 vilket inspirerande inlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns jättebra!! Vad kul att du tycker det! :)

      Radera