söndag 25 september 2016

SWTK KM i viltspår 2016

När man går upp klockan 5 en söndagmorgon för att åka 20 mil för ett spårprov... Då börjar man undra om man är riktigt frisk i huvudet - för det är ju inte särskilt lätt att pallra sig upp så tidigt på morgonen direkt. Men klart att det är värt det! Alla gånger!

Som tur var hittade vi rätt med den vägbeskrivning vi fått och vi var till och med väldigt tidiga dit och fick vänta en bra stund på att det skulle dra igång. Dagen gick sedan med en väldans fart. Då vi lottade om spåren för den domaren som vi blivit tilldelade så fick jag första spåret. Så det var bara att göra sig redo och köra igång. Det var nog tur att jag och Challe fick gå först just för att jag bygger upp en enorm nervositet om jag måste vänta. Så idag slapp vi den, litegrann iaf. 

I spåret hade jag och Challe, förutom domaren, även en aspirant med som skulle gå med. När vi skulle in i rutan kände jag redan innan att han hade taggat av lite och därför gick starten lite som den gick. Han skulle äta gräs, kissa och bada i ett dike - men när det var klart så gick allt som smort! Spåret kändes otroligt långt och jag såg på honom att han ibland gick av spåret någon eller några meter för att kolla in annat men han jobbade urfint i övrigt och med ett sånt bra flyt! Inte en enda gång slutade han jobba och han kämpade verkligen in i det sista - och det trots att det hördes skott under hela spårtiden från en skjutbana, han reagerade inte alls på det. Och skottprövningen i spåret gick galant den med. 

Efter spåret sa både domaren och aspiranten att jag hade en otroligt duktig hund, spårnoggrann, bra tempo och återgången tog han PERFEKT! "Det var som att sätta igång en instruktionsfilm på hur en återgång ska gå till" sa han till mig. Mattehjärtat smälte och jag är så otroligt stolt och löjligt glad. De berömde min hund sådant och jag tar såklart på mig lite av det också eftersom att jag har lagt 4 spår till honom på ganska kort tid nu och tränat med två återgångar i varje spår och känt att det gått lite sisådär och så sätter han en klockren återgång idag på spårprov efter en lång bilresa, nya skogar, nytt folk och så en nervös matte. Han är otrolig Charlie. Helt klart väldigt väldigt duktig och kanske att jag tränat honom helt ok den senaste tiden ändå, det känns som det just nu iaf. 

Tipset jag fick var att jag ska testa och se om jag kan tagga upp honom mer innan start så att han kommer igång med en gång och med en smidigare start. Det skulle underlätta en hel del nämligen just för att det också skulle se bättre ut. 

Charlie fick ett 1:a pris som i sin tur räckte till en 4:e placering av 17 hundar. Så nu har vi alltså klättrat upp ett snäpp mot vad vi hamnat på för plats de senaste tre åren på KM, vi brukar ju komma 5:a ;) Men idag spelade verkligen inte placeringen någon roll för mig - jag hade redan vunnit när jag gått mitt spår. Jag hade vunnit en perfekt återgång och domarberöm för vilket duktig hund jag har. Och bara det, känns så enormt bra. _____________________________________________________________________________________________________________

Charlies farmor Selma, 14 år, höll koll på matlagningen idag ;)
Prisbordet!
Sonja och mamma Suzy (kennel WheatenIsland)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar