tisdag 14 februari 2017

Viltspårssöndag!

I söndags bestämde vi oss för att köra en liten viltspårsdag med Linn och Scott! Debut för det här året och denna säsong och vi gjorde det lite lättare bara för att få till en riktig mjukstart och därför blev inte liggtiderna så långa. 

Charlies spår:
- Liggtid: ca 3-4 timmar
- Längd: 400 m
- Vinklar, bloduppehåll 30 m och en återgång
- Spårtid: 9 min

Under det här spåret fick Challeman inviga sitt nya spårhalsband som jag köpte under hösten förra året. Jag tycker att han gick riktigt bra med det; men samtidigt måste jag nog utvärdera det med några fler spår så att jag vet om han verkligen går bättre med halsband eller om han går bättre med sele. Han spårade i vilket fall otroligt noggrant och hade nosen i spårkärnan hela tiden. Han gjorde heller inte något tydligt avvikande från spåret så som han brukar kunna göra. En väldigt bra start på året helt enkelt! Jätteduktig var han!

Så efteråt försökte vi fota en bild på mig och Challe med klöven vilket gick lite sådär eftersom att han inte tyckte att jag skulle hålla i honom när han hade sin fina klöv som han jobbat så fint för! Knaskillen!

Scott var också riktigt riktigt duktig! Han ska börja gå öppna spår nu och därför introducerade vi återgång idag och vi hade även med en oblodad vinkel för att göra det lite svårare för honom, han löste allt väldigt bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar