tisdag 11 april 2017

Otursfågel

Charlie har startat det här året med att göra sig illa lite här och var. Totte och han har rykt ihop och fått lite skramsor, Charlie har haft problem med en tand och även ett ont ben. 

I februari sträckte han sig i ena bakbenet under en promenad då han halkade omkull, och gick sedan orent i några dagar. Det gjorde att vi fick ta det lugnt ett tag och nu känns han redan fin i kroppen igen men jag har införskaffat benviktsmanchetter som vi har börjat använda en del för att han ska bygga upp sig jämnt i vidare träning och i sin muskeluppbyggnad. 

Han har även bitit av en av sina incisiver då vi spårade senast. Den gick av då han alldeles för ivrigt tuggade på klöven. Den nöttes sedan ner mer och mer, säkerligen på grund av att han tuggar på märgben också, och vi fick boka tid hos veterinären för att ta bort den. Det visade sig att det var helt rätt beslut då det hade börjat bildas var i tandköttet kring den trasiga tanden och jag har även märkt på honom att han varit öm i det området då jag borstat tänderna på honom. Så idag opererades tanden bort och jag var med från det att han skulle somna, under hela operationen, och när han vaknade (jag haft praktik där förut så därför var det ok!). Allt gick bra, tanden satt som berget, och Charlie ville inte riktigt sova - men det löste sig allting och nu hoppas jag att det läker ihop fint i munnen på honom. I övrigt så har jag själv lyckats ta körkort, fått en egen bil och köpt en alldeles egen dubbelbur till mina och Charlies kommande äventyr! Ett stort steg framåt i livet som känns så otroligt bra och skönt. ÄNTLIGEN!

1 kommentar: