måndag 22 maj 2017

Träna, träna, träna...

Det är kämpigt med Charlie just nu. Han är som en duracellkanin som gör precis som han tycker och tänker, skiter i matte, ska lukta överallt (förutom just då när vi tränar för det har jag lyckats få bort på honom, men istället så sticker han iväg och luktar) och rulla sig på kissfläckar och i bajs och undersöka precis allt som finns omkring honom. Dessutom äter han 3 ton gräs varje dag. Det är nånting med våren - Charlie blir galen. 

Så i vilket fall får vi forma träningen utefter att han är som han är just nu. MASSOR av belöning, inga skick, inte jobba med honom på avstånd, högt tempo och korta pass. Så igår när vi tränade lite agility började han med att sticka x antal gånger och rullade sig i massa äckliga saker. Så vi tränade sedan hindersäkerhet på däcket med ett mål med en massa godis och bus, och sedan tränade vi lite slalom för det håller vi på och nöter på. En tunnel i full fart då han hade som bäst fokus och tryck och sedan avslutade vi. Då slutade vi när vi var på topp - och så ska vi fortsätta. Så att han aldrig får chansen eller vill sticka iväg. 

Vi nötte dessutom lite fotgående och kontakten i det bland konor och leksaker. Fokus framöver blir att få upp trycket i svängarna med hjälp av maxade belöningen efter svängarna för att han hela tiden ska tänka FRAMÅT. Sedan ska vi även fokusera på stadgan, glädjen och trycket i sitt, ligg, stå och i fronterna. Det ska vara det roligaste han vet helt enkelt. 

Challe och Scott på OBK igår!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar