torsdag 1 juni 2017

Det är inte lätt när det är svårt


Bilden ovan får tala för sig själv. Så är i vilket fall Challeman och jag får halvt spader över det just nu! 

Idag på klubben gick det sådär. Han kunde inte under några som helst omständigheter låta sig triggas upp genom att busa/leka/kampa/springa/hoppa som annars brukar vara otroligt upptriggande för honom. Men nej idag så sa han med hela sitt uttryck "skit på dig matte, jag orkar inte och du är aaaaastråkig, jag somnar"....liksom den attityden, så jag fick liksom ge upp. Men istället för att hålla sig på den nivån som han visade inför mig och träningen så stack han iväg och jagade gäss och åt gässbajs och kissade och rejsade runt. Så ja, så trött var han ja. Det var alltså försöket till rallyträning det. 

Innan det hade vi tränat agility och det gick faktiskt bra under de två korta vändorna vi körde och han var pigg och med. Men rally det går minsann icke. Det är alldeles för varmt och jobbigt och tråkigt tycker Challe.

Så planen får väl helt enkelt bli att framöver ställa upp en massa skyltar och konor och springa runt och busa bland dem för att få till en fin attityd. Inga krav på skyltar osv för nu är det bara attityden det handlar om. Momenten kan vi träna på separat för att de ska bli så roliga som möjligt dem med. 

Så en plan har jag ju i vilket fall. Men det är bara så fruktansvärt tråkigt när man försöker, försöker och försöker och får noll respons för vad man än gör så är man ändå världens tråkigaste i hundens ögon. Lite trist. Men så är det, han gillar att göra andra saker och han tycker om matte ändå för han är ganska kärleksfull i andra lägen. Mattes knäpphund! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar