tisdag 6 juni 2017

Dagens klubbhäng

Idag var vi på klubben en sväng med min kusin och hennes cavalier Sune. Planen var att jag skulle hjälpa till att introducera rallyn lite för dem. Det blev även lite noseworkarbete i klubbstugan.

Det blev lite tragglande på attityden bland rallyskyltar och konor. Det tog lite tid att få upp honom ordentligt men till slut var han taggad och glad. Man märker ju själv att det går så himla mycket bättre då och allt känns så mycket bättre. Det finns ingen värre känsla än då allt bara går så fruktansvärt segt och trögt. Jag jobbade bara så länge som jag kände på mig att han skulle orka i värmen och slutade då det gick bra och han trampade på fint. Så det är bara att jobba vidare med korta glada pass och förhoppningsvis kunna komma någon vart framåt så småningom och kunna jobba lite längre glada pass. 

Så inomhus blev det två behållarsök med olika antal kartonger och ett rumssök. Jag hade fokus även här på att han ska ge mig tydliga markeringar och jag märker på honom att han verkligen tänker efter vid markeringarna, vill visa mig och vill vara duktig helt enkelt. Han tar ner nosen om och om igen och jag tror att poletten snart kommer att trilla ner och det enda jag väntar på är helt enkelt längre markeringar. Jag kommer snart att börja kräva det för belöning så att han börjar förstå vad frysmarkering innebär. Riktig duktig är han, mattes stjärna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar