söndag 9 juli 2017

Marma Hundtjänstskola: Ungdomsläger (steg 1) 2017

Som jag spänt har väntat och längtat efter denna vecka, 2-8 juli. Om mina förväntningar uppfylldes? JA! Det har minst sagt överträffat mina förväntningar. 

Jag har fått nya vänner och kontakter. Fått träna en MASSA hund med inriktning mot patrullering och tjänstehund. Fått gå i uniform och tränat exercise och lärt mig om försvarsmaktens värdegrund samt regler och normer inom det gröna. Jag har fått träffa högt uppsatta människor och fantastiskt duktiga instruktörer som fått just MIG att känna mig viktig och mycket värd. Jag har lärt mig otroligt mycket under dessa intensiva dagar, fått prova på så mycket nytt, fått kämpa mer än jag trodde att jag skulle orka och framförallt haft det helt otroligt bra. Såpass bra att jag helst av allt hade stannat och inte åkt hem. 

Jag önskar att jag hade kommit in på lägret redan för två år sedan då jag sökte senast, jag hade behövt den utvecklingen jag gjort nu redan då. Jag sökte därför inte förra året för jag tänkte att jag säkert ändå inte skulle komma in. Jag önskar att någon sagt att "nu när du chansen att kunna söka till Marma. Tveka inte. Det kommer att bli den bästa lägerveckan i ditt liv". 
Jag är SÅ glad över att jag kom in i år och jag är så glad att jag genomförde hela lägerveckan och klarade av allt och orkade med alla utmaningar och de både mentalt och fysiskt ansträngande dagarna. 

Jag hoppas för allt i världen att jag kan få komma med på både THU-lägret under våren 2018 och det regionala lägret på Marma under hösten 2018. Det har har verkligen gett mig blodad tand och jag vill så gärna fortsätta. 
Jag och Charlie ska börja experimentera med patrullhundsträning hemmavid med spår, ljudmarkeringar, vindmarkeringar och träna på framförallt doft av människa eftersom att det är det som det hela går ut på. Det är så spännande, utmanande och roligt. Det är sånt här som jag vill hålla på med. 

För övrigt vill jag även nämna att min kära Challeman skött sig väldigt bra den här veckan. Han har trivts helt ok i sin box i hundstallet där han fick bo och han trivdes bättre då han fick byta box för att våga dricka vatten vilket han inte gjorde innan då han såg att en hund var bredvid mellan en springa vid boxgallret. Han har kämpat på i värmen, varit mig till lags mestadels även om han utmanat mig vad det gäller kontakten och det här med att gå lite fint i koppel, spårat som en KUNG och framförallt varit ett stort stöd för mig under dessa dagar. Han lär mig så mycket och han gör mig så otroligt glad. Älskade hund. 

Nedan kommer en blandad kompott av relativt dåliga mobilbilder då NÅGON (läs JAG) glömde SD-kortet till min systemkamera i min dator hemmavid. Men bilderna får stå för fantastiska minnen av dessa dagar och de får tala helt för sig själv. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar