torsdag 10 augusti 2017

SWTK KMx4

SWTK KMx4 2017 är nu över och vi hade en otrolig härlig vistelse i Vänersborg under fredag, lördag och söndag förra veckan. För mig var det otroligt peppande, inspirerande och självförtroendehöjande. Så mycket snälla ord från alla och så många som trodde på mig och Challeman mer än vad jag själv vågar göra.
Rallyn är jag mest stolt över. Från att knappt kunna ta oss igenom en bana på grund av allt nosande till att han hängde med riktigt bra och han visade till och med en hel del glädje i det hela! 85 poäng och en 2:a placering, visserligen bara av 5 hundar. Jag hade dock redan "vunnit" då känslan slog allt när vi gick av planen. Jag hade haft med honom heeela tiden och belöning med kamp fungerade det med efteråt så energin fanns verkligen med oss där. 
Viltspåret gav mig mest lite tanke kring vart vi ligger just nu, vad som kan bli bättre och vart jag vill komma framöver med honom. Samtidigt är det så svårt att veta om jag någonsin kommer att få honom till den spårhund som jag skulle vilja att han var. Han fick ett 1:a pris och jag var riktigt nöjd med honom, men det var väl inte riktigt domaren i förhållande till de andra wheaten terrierna. Visst hade han kikat in annat i spåret men det var så tydligt att jag kunde säga det till domaren. Jag tror i vilket fall att det mest är mitt fel vad det gäller avläsningen av honom. Det är det som gör att vi förlorar poäng på KM och inte riktigt kommer upp i toppen. Jag skulle helst få bort det där med undersökandet av fel saker, men jag vet inte riktigt hur. Får klura på det och kämpa vidare. 

Ludwig var anmäld med Charlie i blåbärsklass i agilityn och vi (Ludwig & Challe) slutade trots Charlies tokigheter på en 5:e placering av 14 ekipage. 0,36 i tidsfel och noll hinderfel. Han stack efter varje hinder på en egen runda fram till alla människor omkring så därför drog det ut på tiden litegrann. Så även här vet vi ju att han har glädje och potential, men det krävs en hel del träning gällande att vara kvar på plan!
En otroligt bra helg på alla sätt och vis var det. Vi har haft det så otroligt roligt med nya som gamla wheatenvänner och jag längtar redan tills vi åker iväg på något liknande igen! 
Charlie är jag ändå allra mest glad och stolt över. Han har varit mattes stjärna och duktigaste kille, fast det är han ju ändå oavsett vad!

Bjuder på filmklippet från agilityn. KNASHUND - men dem tog sig ju igenom utan hinderfel i vilket fall vilket är helt otroligt eftersom att Charlie verkligen hade bestämt sig för att undersöka ALLA som stod bredvid plan under loppet! x)


Under SWTKs jubileumsfest och middag tog vi en liten paus för att träna. Man måste ju passa på när man är iväg och har möjlighet på en helt ny BK med nya störningar och ny miljö. Vilken träningsglädje han hade! Älskade energiknippe!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar