Om Charlie

SE VCH Ambush Dream Weawer
Tilltalsnamn: Charlie
Född: 2011-09-12
Kön: Hane (kastrerad)
Ras: Irish Softcoated Wheaten Terrier
Pälstyp: Irländsk
Höjd: ca. 50 cm

Ägare: Emma Pihl
Uppfödare: Charlotta Westrup, Kennel Ambush

Charlie är min första egna hund och den hund som jag har lärt mig så otroligt mycket av, och det gör jag hela tiden. Samtidigt tycker jag väl lite synd om honom ibland för allt han måste "stå ut med" att lära matte och allt som jag senare kommer på att jag kunde ha gjort så mycket bättre. Men jag hoppas och tror att han tycker att matte är helt ok ändå.
Charlie är en härligt glad, trevlig och positiv individ även fast han ibland är lite väl självständig, envis och omöjlig. Han är väldigt social - kanske lite för social ibland - men det är något som jag ser som en väldigt bra sak trots allt. Han älskar allt och alla.
Sen skulle jag nog även säga att han är en typisk terrier som är väldigt utåtriktad just då matte vill att han inte ska vara det, och han har ett extremt stort viltintresse och en stark vilja. Det krävs väldigt mycket kämpande från min sida ibland, och när vi väl lyckas och uppnår våra mål; då är lyckan enorm.
Men man kan inte göra annat än att älska denna knasiga studsboll, jägare och kelgris med öron på vift. Han är helt otrolig och han är verkligen underbar som hund. Han hittar alltid på en massa bus och det går inte en dag utan att han ger en ett gott skratt. Han finns alltid där, han är alltid glad och han gör mig alltid glad. Han är en sådan otrolig glädjespridare. Jag är så tacksam över Charlie, vilka vänner jag har fått genom honom, vilken vän han är för mig, så mycket som han lär mig och så mycket som vi lär oss tillsammans. En riktig superkille har jag fått 


Små prestationer
  • 2:a placering Årets Wheaten Viltspår 2015
  • 6:e placering Årets Wheaten Viltspår 2014
  • 9:e placering Årets Wheaten Viltspår 2013


SE VCH Ambush Dream Weawer
Irish Tullamore's Hicklam
Brösing's Unique Globetrotter
Gladövik's Asterix
Brösing's Irish Love
LPI LPII LPIII RLD F
RLD N SE VCH  
Irish Tullamore's Biddy
Erainn Madara Haley Hogan
LPI SE UCH Ballysax Blossom
Ambush Remember Me
Geragold Playboy
CA CH Soldiersong Fianna Boy
US CH Geragold
Daughter Of Aran
Windisle Kefraya
Newkilber Sunset On Sunset
DE CH INT UCH
NORD UCH 

Wheaten Rebel's Rock Me Ruby

Han hade "fina" öron en gång i tiden!
För er som undrar varför Charlie har upprättstående öron och inte liggande öron så går det faktiskt att förklara. Det är en fråga jag får väldigt ofta, som jag har full förståelse över att folk frågar med tanke på att de inte ska se ut så som Charlies öron gör.
Charlies uppfödare har hjälpt till med tejpning och limning av öronen när han var liten. Det var lättare sagt än gjort med hans öron, de ville absolut inte ligga ner och gjorde de det så var det i ungefär en vecka efter lossad limning och sedan stod de rakt upp. Sedan var jag väl själv ändå väldigt okunnig och tänkte väl inte att det spelade så stor roll heller med öronen. Jag tyckte bara synd om honom när han skulle ha limmade öron hela tiden och jag såg väl ingen direkt vits med det. Idga kanske jag hade försökt lite längre, för det var ju faktiskt inget som han led av. Men det spelar som sagt var faktiskt ingen roll. Jag gav iaf upp, Charlie fick lov att ha sina uppåt-öron.
Jag tycker att det gör att han är lite extra speciell och han ser mycket mer nyfiken, pigg och tokig ut; vilket han verkligen är. Han utstrålar hela sin personlighet med sitt utseende.

2 kommentarer:

  1. Anonym17:25

    Han är underbar och speciell
    Lena Lindberg

    SvaraRadera