Om Emma

Jag heter Emma, är född 1998, kommer från Stockholm men nu bor jag i Nyköping på en liten gård i skogen. Jag skulle nog beskriva mig själv som en riktig djurnörd eftersom att jag lägger i stort sett all min tid på just djur och det är det absolut bästa jag vet. Det har alltid varit mitt största intresse.

Jag har ridit i hela mitt liv, på ridskola och haft medryttarhästar och egna hästar. Nu har jag tre hästar tillsammans med min mamma, och vi har dessutom ett tiotal höns, tre getter, fyra katter och så har mamma en lagotto som heter Totte.

Jag har precis gått ut Naturbruksprogrammet med inriktning Djurvård på Realgymnasiet i Nyköping och är nu certifierad Djurvårdare med D9 kompetens.

Vad det gäller hundar så kan man säga att mitt hundintresse började "på riktigt" då jag fick låna grannens hund på landet, en strävhårig foxterrier vid namn Selma som var min allra bästa vän under många år av mitt liv. Hon fick tragiskt somna in på grund av sjukdom år 2010. Sedan tiden med Selma har jag varit helt terrierfrälst, och jag har fastnat för wheatens och kerrys.

Vad jag vill göra med mitt liv vet jag rättså säkert, jag har tre olika vägar jag vill gå och om det leder någon annanstans eller om jag stannar någonstans på vägen, får helt enkelt tiden bestämma. Först och främst kommer jag att börja jobba och sedan försöka bli det jag vill bli.
Jag vill i vilket fall fortsätta ha hund som min största hobby, utbilda mig till viltspårdomare någon gång och kanske instruktör. En annan dröm är att ha en liten uppfödning senare i livet.
En sak är jag i vilket fall säker på; jag ska jobba med hund (på något vis), leva med hund och ha hund som mitt fritidsintresse livet ut. För hundar är ju det absolut bästa som finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar